Teodosije: Kosovska policija sprovela raciju u Gračanici!

"Ovakvim ponašanjem kosovska policija odvraća vernike od poseta svojim svetinjama i na krajnje primitivan način pokazuje brutalnu silu", rekao je episkop raško-prizrenski Teodosije

  • 1

Episkop raško-prizrenski Teodosije ocenio je da je kosovska policija sprovela policijsku raciju među posetiocima manastira, čime je radost svečanosti u Gračanici zasenjena krajnje nedoličnim i provokativnim ponašanjem kosovske policije.

- U Gračanici je privedeno devet mladića sa severa Kosova, nakon božićne liturgije koja je održana u manastiru Gračanica na centralnom Kosovu. Ovakvim ponašanjem kosovska policija odvraća vernike od poseta svojim svetinjama i na krajnje primitivan način pokazuje brutalnu silu - ocenio je on.

Vladika Teodosije takođe je izrazio veliko nezadovoljstvo zbog nekorektnog odnosa kosovskih institucija prema srpskim zvaničnicima kojima je zabranjeno da posete svetinje SPC ili su prinuđeni, kao danas Aleksandar Vulin, da hitno napuste manastir Gračanicu pre završetka svečanosti.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA