MANIJAK NA SLOBODI: Nepokretnoj devojci nisu verovali da je silovana!

Tatjanu Danković iz Zaječara nepoznati muškarac silovao je 5. decembra, ali je ona na ginekološki pregled upućena više od mesec dana kasnije. Policija majci rekla da "ne kleveće ljude za nešto za šta nema dokaza"

  • 0

Nepokretnoj Tatjani Danković (33) iz Zaječara, koju je nepoznati muškarac silovao i opljačkao nakon što je nju i njenu majku omamio, policija mesec dana nije verovala da je napastvovana! Nezvanično, policija je nakon još jedne slične pljačke utvrdila da je reč o muškarcu (50) iz Leskovca, koji ima beleg na desnom obrazu.

Kako je Telegraf već pisao, silovanje se dogodilo u porodičnoj kući Dankovića u Zaječaru. Međutim, posebno je interesantna činjenica da se incident dogodio 5. decembra, ali da je istraga o njemu počela mesec dana kasnije.

- Uveče 5. decembra sa skrivenog broja telefona pozvao je čovek koji se predstavio kao Zoran Jovanović. Kazao mi je da je vojni policajac i da mu je broj telefona dao naš zajednički prijatelj. Pitao me je da li može da dođe na kafu i upoznavanje. Rekao je da je iz Niša premešten u Zaječar, da je usamljen i da želi da se druži sa nama. Nisam ništa posumnjala i pozvala sam ga da svrati - ispričala je Tatjanina majka Mirjana Danković za "Večernje novosti".

Neznanac je u kuću Dankovića doneo kafu i sok. Dok su mu ukućani kuvali kafu, on im je sipao sok.

- Čim sam popila prvi gutljaj, osetila sam da je gorak. Nakon desetak minuta, osetila sam neopisivu slabost i nesvesticu. Kao kroz izmaglicu, osetila sam da me neko skida sa kolica i polaže na krevet - kroz suze govori Tatjana Danković, kojoj je donji deo tela potpuno nepokretan.

Kako se ispostavilo, Dankovići su bili drogirani i omamljeni sokom koji im je neznanac sipao u čaše. Osvestili su se tek nakon 12 sati neprekidnog sna.

- Čula sam zvonjavu na vratima i pokušala da ustanem, ali nisam mogla. Nekako sam se pridigla i na krevetu videla moju nepokretnu ćerku. Bila je gola od pojasa naniže - priča Tatjanina majka.

Tatjana je, nakon što je malo došla sebi, primetila da je bez donjeg veša, da joj je suknja skinuta i bačena, baš kao i čarape. Onda se, kaže, kao kroz maglu setila da se, dok je bila još polusvesna, neznanac strgao odeću sa nje i silovao je!

Nakon toga, silovatelj je iz stana, u kome ova devojka živi sa svojom polupokretnom majkom i očuhom, ukrao ikone, pribor za jelo, oko 5.000 dinara i mobilne telefone.

"POLICIJA MI REKLA: NE KLEVEĆI!"

- Odmah sam pozvala policiju i Hitnu pomoć, koji su ubrzo došli u naš stan. Uniformisanim policajcima sam ispričala šta se desilo. Oni, međutim, kao da nisu poverovali mojoj priči. Sačinili su zapisnik i otišli - priča Mirjana Danković.

Nekoliko dana pred Novu godinu, Mirjanu je pozvao jedan inspektor iz Policijske uprave iz Zaječara. Pitao ju je koje su joj marke mobilni telefoni koji su joj ukradeni.

- Tog inspektora sam pitala šta su učinili povodom toga što mi je ćerka silovana. On je neljubazno odgovorio da vodim računa šta pričam i ne klevećem ljude za nešto za šta nemam dokaza - kaže Mirjana.

Pre nekoliko dana na istovetan način opljačkan je još jedan meštanin Zaječara, koji je dao oglas da izdaje sobu. Kod njega je došao isti počinilac, omamio ga na istovetan način kao i Dankoviće i iz kuće mu ukrao gotovo kompletan inventar i novac. Tek tada je klupko počelo da se odmotova.

- Opet su me, u utorak, pozvali iz policije, ali su tada bili neuporedivo ljubazniji. Odveli su moju ćerku na pregled kod ginekologa, što su trebali odmah da urade. I lekari su potvrdili da je Tatjana silovana - revoltirana je Mirjana.

SILOVATELJ IZ LESKOVCA, POZNAT POLICIJI?

Portparolka Policijske uprave Zaječar Sanja Dimitrijević apelovala je na građane da odmah prijave organima reda ukoliko primete osobu za kojom se traga. Rekla je da ta osoba ima oko 50 godina i beleg na desnom obrazu.

- Ako je bilo eventualnih propusta u postupanju policijskih službenika, to će, naknadnom istragom, biti utvrđeno u najkraćem mogućem roku - tvrdi Dimitrijevićeva.

Nezvanično, Policijska uprava Zaječar zna ko je počinilac ovog dela. Navodno, reč je čoveku starom oko 50 godina, iz okoline Leskovca, koji je zbog toga što je na istovetan način omamio i opljačkao nekoliko ljudi s juga Srbije u zatvoru proveo više od deset godina. Za njim je raspisana poternica.

(M. S. / Izvor: Večernje novosti / Foto: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA