HRVATI LAŽU: Srbi u Borovu nisu provocirali nikoga! (VIDEO)

Srbi prilikom proslave Badnjeg dana u Borovom Selu nisu provocirali Hrvate, već su taj verski praznik slavili i sa zastavom Hrvatske na čelu kolone, tvrde meštani srpskog porekla

  • 5

Nakon proslave Badnjeg dana u Borovom Selu i velikog negodovanja hrvatskih građana i javnosti, koji su tvrdili da su Srbi provocirali Hrvate u tom mestu, Telegraf je došao do video-zapisa koji demantuje takve navode i dokazuje da je obeležavanje tog verskog praznika proteklo mirno, bez provokacija i incidenata!

Na pomenutom zapisu može se videti kako Srbi u Borovu u miru idu po badnjak, slave, sviraju narodne pesme, vide se i nastupi kulturno-umetničkih društava čiji su članovi odeveni u narodne nošnje, te da je sve proteklo mirno, bez incidenata i pod budnim okom hrvatske policije.

Takođe, može se videti da je na čelu slavljeničke kolone bio automobil koji je imao visoko istaknutu zastavu Srbije, ali i Hrvatske.

Meštanin B. P. (33) za naš portal tvrdi da nikakvog incidenta nije bilo, kao i da se nijedan gest okupljenih nije mogao smatrati kao provokacija Hrvata.

- Mirno smo obeležavali svoj praznik. Nikakvih provokacija nije bilo, a i non-stop smo bili praćeni od strane hrvatske policije. Da je bilo nečeg nedozvoljenog i čudnog, oni bi odmah reagovali - kaže on, na šta se nadovezuje drugi meštanim Borova Sela:

- Sve su to gluposti! Nekome očito treba sve ovo pa proizvodi laži. Nismo nikoga provocirali, mirno i dostojanstveno smo proslavljali naš praznik - kaže A. M. (46) iz Borova Sela.

"Gospodo, što je ovo? Nadam se da će neko reagovati", "Sram vas bilo za ono dranje u Borovom Selu!", "Opet ste pljunuli na hrvatske branioce!", "Učesnici u skupu nosili su šajkače i pevali srpske pesme", samo su neki od komentara na Fejsbuk profilu Vlade Hrvatske povodom objave snimka na Jutjubu koji prikazuje proslavu srpskog Badnjeg dana, koja se svake godine na skoro isti način obeležava u Borovom Selu.

Portparol vukovarsko-sremske policije rekla je za index.hr da je proslava bila najavljena i da ju je osiguravala policija.

- U koloni je bilo oko 150 vozila, ukupno je učestvovalo oko 500 ljudi, pripadnika srpske nacionalne manjine -  dodala je ona.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Earth

    10. januar 2013 | 15:05

    Sinko iz šibenika nisu oni manji od makova zrna nego su ljudi civilizovani i poštuju kako svoje tako i tuđe običaje. A ti se probudi sinko sada je 2013 godina ,90-te su odavno prošle.

  • jole

    10. januar 2013 | 18:23

    Nije zastava Srbije,nego zastava Srba iz Hrvatske. Ekstremni krugovi u Hrvatskoj ni dan danas se ne mogu pomiriti,da ima Srba u njihovoj" Domovini,a još pritom slave svoje običaje! Ali ne treba obracati neku posebnu pažnju svemu ovome!Kakva god da je,Pravna Država ipak funkcionira !

  • Drasko

    11. januar 2013 | 07:50

    Braco Srbi svaka Vam cast na ovakvoj proslavi badnjaka i bozica! Srbija moze biti ponosna sa Vama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA