BRUKA: Ustaški koljač Jure Francetić prikazan kao heroj na HRT!

Hrvatska Građanska akcija poslala je otvoreno pismo medijima i upravi HRT zbog sramotnog priloga o ustaškom koljaču Juri Francetiću, koji je u toj emisiji predstavljen kao heroj, i zatražila smenu urednika "TV Kalendara"

  • 16

Hrvatska Građanska akcija poslala je otvoreno pismo medijima i upravi Hrvatske radio-televizije (HRT), u kojem traži smenu urednika emisije "TV Kalendar" Vladimira Brnardića zbog "sramotnog priloga o ustaškom koljaču Juri Francetiću", koji je u toj emisiji predstavljen kao heroj.

- "TV Kalendar" je 27. decembra prošle godine pokušao da nauči gledaoce i našu decu da Jure Francetić nije bio jedan od ratnih zločinaca već "legendarni borac" koji je izbio na Drinu. U emisiji je rečeno da se on borio protiv partizana, onih zlih koljača Hrvata u Bosni i okolini Sarajeva i u Han Pijesku - navodi se u pismu.

- Hrvati su dali najviše antifašističkih boraca u Evropi, a veliča se kvisling koji je osramotio hrvatski narod - navodi se.

- Apsurdno da je takav iskrivljen prikaz ratnog ustaškog zločinca i koljača Jure Francetića izašao u 21. stoleću s javne televizije. Neprihvatljivo je da se, kraj svih narodnih heroja koje je dala Hrvatska, veliča kvisling koji je osramotio hrvatski narod - upozorila je Građanska akcija, koja od glavnog i odgovornog urednika HRT Gorana Radmana traži smenu urednika "TV kalendara".

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB2395

    19. januar 2013 | 10:50

    "Hrvati dali najvise antifasistickih boraca"!???!? Kako ih nije sramota, lazu sami sebe, oduvek su se prikljucivali fasizmu, i dan danas su predstavnici istog

  • Radebe

    19. januar 2013 | 10:50

    Za njih je i Franjo Tudjman bio heroj...

  • Dejan

    19. januar 2013 | 10:04

    Pa da nije bilo ustasa i kralja aleksandra ne bi ste imali drzavu nikad.Znas kas bi nemci i papa lobirali za vas da nije pavelica bilo i da niste katolichili koga ste stigli...Oni za vas zaista jesu heroji....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA