Privedeni osumnjičeni za bombaške napade u Zagrebu

Hrvatska policija privela je više osoba za koje se sumnja da su postavili eksploziv ispod spomenika bana Josipa Jelačića, a odale su ih bezbednosne kamere

  • 0

Hrvatska policija privela je više osoba za koje se sumnja da su postavili eksploziv ispod spomenika bana Josipa Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu.

Njih su odale bezbednosne kamere, postavljene ne trgu, javlja Index.hr, pozivajući se na podatke zagrebačke policije.

Podsetimo, u sredu je oko 2.30 sati na Trgu bana Jelačića odjeknula je eksplozija. Tom prilikom niko nije povređen, a materijalna šteta je minimalna - popucala je samo jedna ploča na trgu.

U policiji su ranije potvrdili da se nije radilo o eksploziji pirotehničkog sredstva, već o improvizovanoj napravi manje snage, pa je eksplozija okarakterisana kao kazneno delo dovođenja u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom.

Portparol policije Jelene Bikić je rekla da je više lica na informativnom razgovoru, ali da je o hapšenju prerano govoriti.

Policija je posle podne nakratko zatvorila ulicu Sigetje u naselju Gajnice u zapadnom delu grada, ne navodeći o čemu se tačno radilo i da li to ima veze sa istragom eksplozije, ali se pretpostavlja da je reč o lažnoj uzbuni o bombi, kakvih je tokom januara bilo nekoliko.

U noći između 9. i 11. januara eksplodirale su dve bombe u zapadnom delu grada. Prva je eksplodirala na železničkoj pruzi kod stanice Podsused, uz manju materijalnu štetu na lokomotivi i pokoje razbijeno staklno na okolnim kućama i kolima, dok je druga eksplodirala na autobusnoj stanici u kvartu Stenjevec.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA