NOVI BILANS ŽRTAVA: U nemirima u Egiptu 31 mrtav!

Nerede su izazvali rođaci i stanovnici tog grada nezadovoljni izricanjem smrtnih kazni odgovornima za nasilje na fudbalskoj utakmici prošle godine

  • 0

U sukobima u egipatskom gradu Port Saidu do sada je poginula najmanje 31 osoba, a nemiri su izbili neposredno pošto je sud izrekao smrtnu kaznu za 21 osobu zbog nasilja na fudbalskoj utakmici prošle godine, kada je poginulo 74 ljudi. Prethodno je javljeno da je 27 osoba nastradalo.

Nereda je bilo i u drugim egipatskim gradovima, a negde su potrajali do ranih jutarnjih sati.

Portparol ministarstva zdravlja Ahmed Omar rekao je da je u Port Saidu poginula 31 osoba, prenosi AFP.

Nerede su izazvali rođaci i stanovnici tog grada nezadovoljni izricanjem smrtnih kazni odgovornima za nasilje na fudbalskoj utakmici prošle godine.

U poslednja dva dana u Egiptu traju nemiri, a 11 ljudi je poginulo u sukobima policije i demonstranata koji su u petak obeležavali drugu godišnjicu izbijanja pobune u kojoj je svrgnut dugogodišnji lider Hosni Mubarak.

Predsednik Egipta Mohamed Morsi otkazao je planirani put u Etiopiju i prvi put se sastao sa vodećim generalima iz novoformiranog Saveta za nacionalnu bezbednost.

U Port Saidu je angažovana vojska da povrati bezbednost.

Sud je osudio na smrt 21 od ukupno sedamdeset troje optuženih za nasilje na fudbalskom stadionu u Port Saidu, što je bio povod za izbijanje sukoba i demonstracija.

Egipatski novoformirani nacionalni savet za bezbednost na čijem čelu se nalazi predsednik Mohamed Morsi osudio je sinoć ulična nasilja i pozvao na nacionalni dijalog u cilju rešavanja političkih razlika, izjavio je ministar informacija Saleh Abdel Mahsud nakon sastanka ovog saveta.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA