STRAŠNO: Devojčici se olovka zabila kroz oko u mozak (VIDEO)

Nakon što se povredila igrajući se, Olivija je doživela tri blaža moždana udara, a doktori su, nakon nekoliko sati planiranja, uspeli da izvuku olovku bez operacije. Dete se sada oporavlja

  • 1

Jedna 19-mesečna devojčica oporavila se nakon što su joj lekari uklonili bojicu koja joj je prošla kroz očnu duplju pored oka i zabila se u mozak, prenosi “ABC News”.

Olivija Smit je pre dve i po nedelje pala na bojicu dok je, zajedno sa svoje dve starije sestre, crtala u kući u Nju Bostonu u Nju Hempširu. Bojica joj se zabila oko 13 centimetara duboko u mozak, stigavši skoro do lobanje.

Njena majka Suzi ju je podigla sa zemlje i ugledala deo narandžaste bojice kako joj viri pored oka.

- Podigla sam je i rekla joj da je sa njom sve u redu. Bojica je virila pored njenog oka. Mislila sam da se olovka slomila, a moja trogodišnja ćerka je rekla da je olovka u Olivijinoj glavi - rekla je Suzi Smit.

Ona je odmah pozvala hitnu pomoć, koja je ubrzo stigla i odvezla devojčicu u bolnicu. Doktori su snimili Olivijinu glavu rendgenom i videli olovku koja je prošla kroz devojčicinu desnu očnu duplju, pa dijagonalno kroz mozak sve do levog uveta.

Olivija je doživela tri blaža moždana udara, a doktori su, nakon nekoliko sati planiranja, uspeli da izvuku olovku bez operacije.

Devojčica je imala dosta sreće jer olovka promašila očnu jabučicu, očni nerv, brojne krvne sudove, i nije napravila veću štetu mozgu. Olivija je provela osam dana u bolnici i još nedelju dana u rehabilitacionom centru, gde se oporavljala od moždanih udara.

Iako je zahvat bio uspešan, roditelji su strepeli od posledica moždanih udara. Njen otac Tajler ispričao je kako su proticali dani njenog oporavka.

- Prva dva dana nije bilo nikakvog napretka. Ona je otvarala oči, ali nije mogla da govori, da odgovara, nasmeje se niti bilo šta tako. A onda je u petak počela da se smeška, samo jednim krajem usana, a nešto kasnije je uspela da se nasmeje i kaže: "Tata". To je bio sjajan trenutak - rekao je Tajler Smit.

- Ona je jaka. Ako ona želi nešto da učini, ona će to učiniti. Ona je jednostavno neverovatna - rekla je Olivijina majka, koja trenutno čeka četvrto dete.

Olivija će morati da ide na brojne preglede i tretmane, kako bi se potpuno oporavila, a njeni susedi su odlučili da pomognu njoj i njenoj porodici oko troškova lečenja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA