Bogdanov bio smanjeno uračunljiv

Veštaci sa Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu delimično osporili nalaz svojih kolega iz Beograda, koji tvrde da je navijač bio potpuno neuračunljiv prilikom napada na policiju na košarkaškom derbiju

  • 1

Ivan Bogdanov bio je smanjeno uračunljiv prilikom napada na policiju i učestvovanja u masovnoj tuči uoči košarkaške utakmice između "Partizana" i "Crvene zvezde" u Beogradu 2006. godine, utvrdili su veštaci sa Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu.

U prvom veštačenju lekara sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu iz oktobra prošle godine navodi se da je Bogdanov bio neuračunljiv u trenutku incidenta i da nije bio svestan svojih postupaka, pošto je prethodno primio jak udarac u glavu.

Međutim, tužilaštvo je osporilo taj nalaz i zatražilo novo veštačenje, za koje je sud odredio Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu. Branioci Bogdanova, advokati Saša Milovanović i Nemanja Govedarica, rekli su da ne priznaju novi nalaz novosadskih veštaka i da ne žele o njemu da se izjašnjavaju.

Bogdanov se nalazi u pritvoru od 24. maja prošle godine, nakon deportacije iz Italije, gde mu je zatvorska kazna od tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija - Italija u oktobru 2010. u Ðenovi, zamenjena proterivanjem i zabranom ulaska u zemlje EU u narednih pet godina.

Sledeće suđenje na kojem će tužilaštvo i odbrana izložiti završne reči zakazano je za 7. februar, posle čega će sud Bogdanovu izreći prvostepenu presudu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA