BAJATOVIĆ: "Gasprom" kupuje još 25 odsto udela u "Jugoros-gasu"

Većinski vlasnik "Jugoros-gasa" je "Srbija-gas", a ruska kompanija već ima 25 odsto vlasništva

  • 0

Direktor "Srbija-gasa" Dušan Bajatović rekao je danas da je "Gasprom" banka spremna da kupi još 25 odsto vlasništva preduzeća "Jugoros-gas".

Većinski vlasnik "Jugoros-gasa" je "Srbija-gas", a ruski "Gasprom" već ima 25 odsto vlaništva, objasnio je Bajatović. On je najavio da će se o toj kupovini raspravljati na prvom sledećem sastanku u Moskvi.

Saradnju Srbije i Rusije u energetskom sektoru Bajatović je ocenio kao izuzetno dobru, ali je istakao da je neophodno potpisivanje dugoročnog ugovora.

- Nama jedno skladište (Banatski dvor) nije dovoljno i Srbiji je neophodan dugoročan ugovor, jer će on omogućiti uz male bankarske garancije fleksibilnost povlačenja gasa po povoljnijoj ceni - kazao je Bajtović.

On je ponovio da će ove godine Srbija jeftinije kupovati ruski gas. Trentuna cena za hiljadu kubnih metara gasa je 480 dolara, a od 2013. godine gas će se kupovati za 370 dolara.

Govoreći o pokrenutoj finasijskoj istrazi u "Srbija-gasu", Bajatović je rekao da je njegov "najveći interes da se te priče završe" i dodao da će revizor biti taj koji će staviti tačku kako je funkcionisao "Srbija-gas".

Bajatović je kazao da on ne misli da nema poverenje Vlade Srbije, ali je istakao da se on neće povući sa mesta direktora "Srbija-gasa".

- Dobro sam radio svoj posao svih ovih godina. Ugovoreno je skladište Bantaski dvor, Južni tok, spasao sam 21 firmu i ja neću da se povučem, boriću se do kraja - istakao je Bajatović.

(M. B. / Beta / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA