VUČIĆ: Sve jača saradnja Srbije i Rusije!

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u Sankt Peterburgu razgovarao sa gradonačelnikom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, vrlo bliskim Putinovim saradnikom

  • 6

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić razgovarao je u sredu u Sankt Peterburgu sa gradonačelnikom Georgijem Poltavčenkom i generalnim direktorom ”Gaspromnjefta” Aleksandrom Djukovom o unapređenju ekonomske saradnje između Rusije i Srbije.

Vučić je sa svojim domaćinima razmatrao mogućnost povećanja ruskih investicija u našu zemlju, a neke od ključnih tema bile su poboljšanje partnerstva u energetici, prehrambenoj industriji, kao i rešavanje sudbine železare u Smederevu.

Prvi čovek ”Gaspromnjefta” Djukov dao je Vučiću pozitivne signale kada je reč o transformaciji Naftne industrije Srbije u energetskog lidera na Balkanu i u tom pravcu će se razvijati dalji potezi koje ruski energetski gigant planira da preduzme u ovom podneblju.

Prvi potpredsednik srpske Vlade preneo je sagovornicima i da bi trebalo da se ubrzaju pregovori o strateškom partnerstvu za smederevsku železaru, pošto je najozbiljniji kandidat za taj posao ”Uralvagonzavod”. Ova kompanija iz Nižnjeg Tagila poznata je ne samo po proizvodnji železničkih vagona i cisterni već sa njenih traka silaze i tenkovi, koji se prodaju na ruskom, indijskom i alžirskom tržištu. U 2011. godini ostvarili su prihod od oko tri milijarde dolara.

Vučić je sa gradonačenikom Poltavčenkom pregovarao i o izvozu srpskih prehrambenih proizvoda na veliko tržište petrogradske oblasti.

Susret sa prvim čovekom Sankt Peterburga ima i posebnu političku težinu, pošto je Poltavčenko jedan od najbližih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravedan

    31. januar 2013 | 13:32

    Ovdje se samo vide Nikolic i Vucic.

  • Ninja

    31. januar 2013 | 08:11

    Saradnja "Udri po grbaci srpskog naroda" za racun Rusije, nasih "velikih prijatelja". Sta bi sa dugo najvljivanim pocetkom izgradnje gasovoda. Koliko se secam, trebao je da pocne krajem decembra, prosle godine.

  • Sale

    31. januar 2013 | 05:35

    Jel ta saradnja i kredit od 800 miliona dolara sa godisnjom kamatom od 41%??? Da se cisto zna, za dve godine ako ne vratimo pare dugovacemo 1.6 milijardi dolara... 1600 miliona dolara!!!!!!!!!!!! E to je ta saradnja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA