PARIZ: Korak do legalizacije gej brakova

Očekuje se da će rasprave o zakonu potrajati više od nedelju dana. Konačno glasanje o zakonu predviđeno je za 12. februar

  • 14

Francuski parlament usvojio je najvažniji član predloga zakona o legalizaciji istopolnih brakova, tako što je za ovaj zakon glasalo 249 poslanika, a protiv svega njih 97.

Ankete pokazuju da između 55 i 60 odsto francuskih državljana podržava istopolne brakove, dok nešto manji procenat, oko 50 odsto, podržava da gej parovi mogu da usvajaju decu.

Socijalisti predsednika Fransoa Olanda i njihovi levičarski saveznici podržali su predlog zakona, protiv kojeg su bili brojni poslanici iz vodeće opozicione stranke desnog centra UMP.

Očekuje se da će rasprave o zakonu potrajati više od nedelju dana. Konačno glasanje o zakonu predviđeno je za 12. februar.

(Telegraf.rs. / Izvor: Tanjug / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki-Tamo

    3. februar 2013 | 10:01

    Razumni ljudi. Crnac, Belac, Gej, Str8,Katolik, Pravoslavac -COVEK. Da razjasnimo, gej sam, i to nije bolest. Postoji razlika izmedju opredeljenje i orijentacije. Mi se nismo ni za sta opredelili. Takvi smo rodjeni. Toliko.

  • Neki-Tamo

    3. februar 2013 | 10:53

    A ti Sentinel, nemas pametnija posla, nego da sedis za kompjuterom i pricas o necemu sto ne znas, i sto nisi sposoban da razumes. Niko nije spominjao paradu, i ja koji sam gej sam protiv parade. Cuti, i vodi svoj zivot. Sta te briga ko ce za koga da se uda/ozeni. Nemoj da budes gori od zene.

  • Gogy

    2. februar 2013 | 19:55

    Neodobravam to ja sam protiv toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA