TAKE MY HAND: Mladi Preševa, Bujanovca i Medveđe snimili pesmu (VIDEO)

Cilj projekta bilo je povećanje osetljivosti društva i promocija tolerancije prema različitim manjinskim grupama uz osnaživanje mladih za aktivno delovanje u lokalnoj zajednici

  • 3

Mladi Preševa, Bujanovca i Medveđe, u okviru projekta "Prava manjina - obaveza većine", koji traje već godinu dana, snimili su pesmu "Take my Hand". Inače, ovaj projekat podržalo je udruženje "Generator", novine "Vranjske" i Ambasada Norveške.

Projekat je realizovan na teritoriji Vranja, Bujanovca i Preševa, i u njemu je učestvovalo pet srednjih škola. Kako su saopštili oranizatori, cilj projekta bilo je povećanje osetljivosti društva i promocija tolerancije prema različitim manjinskim grupama uz osnaživanje mladih za aktivno delovanje u lokalnoj zajednici.

Odabrano je šest manjinskih grupa koje su po mišljenju organizatora projekta najdiskrminisanije na jugu Srbije. To su etničke manjine: albanska i romska, zatim žene, raseljena i izbegla lica, LGBT populacija i osobe sa invaliditetom.

Pogledajte video-snimak:

Glavni vokal u pesmi je Nikolija Zdravković, Stefan Milanović je svirao bas-gitaru, a Miodrag Dimitrijević ritam-gitaru, Nemanja Trajković klavijature i Nemanja Milanović bubnjeve. U spotu su glumili Dušan, Gramos, Milica, Marija, Nikola, Ajvanko, Ana, Miloš, Vanja, Strahinja, Ćifa, predstavnici Kancelarije za mlade Preševo: Agon i Rinor, kao i predstavnici Generatora: Nikola i Ana.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    4. februar 2013 | 16:38

    U Presevu ima najmanje Srba prema tome tamo smo mi manjina...

  • murinjo

    4. februar 2013 | 16:33

    Mislim da je problem LGBT populacije u oblasti Preševa i Bujanovca u ovom trenutku dominantno najizrazeniji i kao takav prioritetno bi ga trebalo rešavati. Svedoci smo kako se prethodno neresavanje problema LGBT populacije na Kosovu i Metohiji odrazilo na celokupno stanje u Srbiji i regiji. Pozurite dok još nije kasno!

  • Pantagruel

    4. februar 2013 | 23:44

    Ово је смешно. Од свих имена ученика који су снимили песму, једва су нашли једно албанско. То показује која заједница бојкотује овакве скупове. Ствар подсећа на сцену из филма "Монтевидео", кад краљ Александар на пријему покушава да нађе макар једног Хрвата у фудбалској репрезентацији и не успева.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA