U Boru hrana skuplja nego u Beogradu

Cene osciliraju najviše u mlečnim i mesnim prozvodima, pa mleko "moja kravica" u Boru košta čak108 dinara za litar, dok u Beogradu 84, a u Novom Sadu 80 dinara

  • 2

Cene namirnica u Novom Sadu i Beogradu su približne, ali je zanimljivo da su u Boru neke namirnice znatno skuplje nego u dva najveća grada u Srbiji, saopštila je Asocijacija potrošača Srbije (APOS).

Cene osciliraju najviše kod mlečnih i mesnih proizvoda, pa mleko "moja kravica" u Boru košta čak 108 dinara za litar, dok u Beogradu 84, a u Novom Sadu 80 dinara.

U Boru su skuplji beli hleb i pšenično brašno, kafa, so, kisela voda, oslić, pileće i juneće meso, šampinjoni, dok je niža cena voća i povrća, jestivog ulja, krompira i crnog hleba.

U sva tri grada je približno ista cena šećera, pa je u Beogradu kilogram 91,95 dinara, a u Novom Sadu i Boru je 90.50 dinara.

APOS je u Novom Sadu i Beogradu upoređivao cene u marketima koji su najdostupniji potrošačima. Pokret potrošača Bor je to isto učionio u marketima "Lav", "Roda", "Maxi", "Idea" i "Dis" u Boru.

(I. M. / Tanjug / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    5. februar 2013 | 09:08

    Pa nije to cudnos obzirom da je prosecna plata rudara 100.000 dinara a da u Boru ima bar 5000 rudara

  • Desko

    5. februar 2013 | 08:05

    u Negotinu 74din, a razlika je oko 80km

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA