Ukinuta presuda lažnom rođaku Malovićke!

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je advokat Lazar Malović, koji se lažno predstavljao kao rođak bivše ministarke pravde, bio osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na četiri godine

  • 0

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je advokat Lazar Malović, koji se lažno predstavljao kao rođak bivše ministarke pravde Snežane Malović, bio osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na četiri godine.

Beogradskom advokatu uskoro bi trebalo da počne novo suđenje zbog toga što je od klijenta uzeo 7.000 evra kako bi, navodno, kao rođak bivše ministarke pravde izdejstvovao legalizaciju bespravno podignutog objekta.

Presudom Prvog osnovnog suda on je bio obavezan i da oštećenom P. N. vrati iznos koji mu je na prevaru uzeo.

- Optužnicom lažnom rođaku bivše ministarke na teret se stavlja da je od 6. septembra 2010. do maja 2011. godine lagao oštećenog da poznaje ljude koji mogu da mu pomognu oko legalizacije bespravnog objekta. Pozivao se i na uticaj Snežane Malović, za koju je lagao da mu je rođaka, ali i na uticaj njenog supruga koji će P. N. pomoći da reši problem. Ubeđivao ga je da će problem biti rešen za 10.000 evra  - navodi se u optužnici.

Navodno, advokat je uspeo da klijenta ubedi da mu isplati ukupno 7.000 evra.

- Lazar Malović, međutim, nije uradio ništa oko sporne legalizacije, a kako se sumnja, kada mu je P. N. zatražio da mu vrati novac, isti je pretio oštećenom njegovim prijateljima koje je „izveo“ iz zatvora ukoliko se ne odrekne tog novca - pisalo je u presudi koju je ukinuo Apelacioni sud.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA