NIŠ: Blagajnik se kockao parama klijenata

Prisvajanje 56.843 evra, koliko je Nišlija Miloš K. (29) radnik filijale "AIK banke" uzeo od jednog klijenta, nije konačna suma

  • 1

Prisvajanje 56.843 evra, koliko je Nišlija Miloš K. (29) radnik filijale "AIK banke" uzeo od jednog klijenta, nije konačna suma - potvrđeno je Telegrafu.rs u izvorima bliskim istrazi.

- Nakon otkrivanja da je Miloš K. kao referent poslova platnog prometa i poslova sa stanovništvom falsifkovao potpis klijenta na deviznom nalogu za isplatu i sa njegovog računa podigao oročenu štednju u iznosu od preko 56.000 evra, javilo se još troje oštećenih, koji su u "AIK banci" imali oko 250.000 evra.

U toku su dalje provere kako bi se utvrdilo da li je ovo konačan iznos - kažu u izvorima bliskim istrazi i dodaju da će krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, podnete protiv Miloša K. biti dopunjena zbog utvrđivanja novih okolnosti.

U "AIK banci" ovim povodom su ranije saopštili da njihovi klijenti nemaju razloga za brigu jer garantuju za sigurnost njihovih uloga. Tamara Savić Cvetanović, portparol Višeg suda saopštila je da je osumnjičenom M.K. određen pritvor do 30 dana. Prema prvim informacijama, sumnja se da je osumnjičeni blagajnik novac potrošio na onlajn kockanje.

(D. K. / Foto: Sxc.hu)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA