AMERI U KRAGUJEVCU: "Džonson kontrol" otvara dve nove fabrike

U obe fabrike proizvodiće se delovi za nov model automobila "500L" koji se proizvodi u fabrici "Fiat automobili Srbija" u Kragujevcu

  • 0

Američki proizvođač auto-komponenti "Džonson kontrol" otvoriće u Kragujevcu dve fabrike za proizvodnju sedišta i komponenti za enterijer putničkih automobila.

Kako je saopštila kompanija, u obe fabrike  proizvodiće se delovi za nov model automobila "500L" koji se proizvodi u fabrici "Fiat automobili Srbija" u Kragujevcu. Američki gigant "Džonson kontrol", koji pokriva 30 odsto svetske proizvodnje automobilskih enterijera, jedan je od četiri glavna kooperanta "Fiat automobili Srbija".

Otvaranju fabrike prisustvovaće predstavnici Vlade Srbije i američke ambasade.

Ova kompanija ima više od 50 fabrika širom sveta. Pored fabrika "Džonson kontrola" u industrijskoj zoni, proizvodne hale imaju i "Sigit", "Promo magneto", i "HTL" u neposrednoj blizini fabrike "Fiat automobili Srbija". U tim dobavljačkim fabrikama, kako je ranije najavljivano, biće zaposleno ukupno oko 1.000 radnika.

(M. S. / Tanjug / Foto: johnsoncontrols.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA