TUGA: Vojnik sa svadbe otišao pravo u smrt

Telo Vladice Novkovića, koji je poginuo u noći između subote i nedelje kod Aleksinca, danas je preuzela rodbina. Njegova devojka koja je teško povređena još ne zna da joj je momak mrtav

  • 13

Telo tridesetdvogodišnjeg profesionalnog vojnika Vladice Novkovića, koji je u noći između subote i nedelje poginuo u saobraćajnoj nesreći u ataru aleksinačkog sela Donja Trnava, danas je preuzela rodbina.

Nenad Nakić, vozač "sitroena", u kojem je bio Vladica, a koji je sleteo sa puta i udario u zid vikendice, za smrt druga saznao je iz novina, a njegova devojka, teško povređena Ivana Živković još ne zna da joj je momak mrtav.

Dvadesettrogodišnja Jelena Ružić, koja je prošla sa lakim povredama, danas je puštena iz aleksinačke bolnice. Četvoro mladih vraćalo se sa svadbe zajedničkih prijatelja u Nišu, ali ih je na putu ka Aleksincu zadesila nesreća.

Brojna rodbina i prijatelji koji su se okupili u Vladicinoj kući u aleksinačkom selu Prćilovica uzalud su pokušavali da uteše njegovu majku Snežanu.

- Ispratila sam ga na svadbu sa devojkom, a vraćaju mi ga u sanduku . Bio je profesionalni vojnik, radio u Zaječaru, uskoro je trebao da ide u mirovnu misiju u Španiju. Pre toga je planirao da se oženi, uveliko je sređivao kuću. E, sudbino, šta me snađe - zapomagala je ožalošćena majka.

Miloš Milošević, Vladicin brat od tetke, takođe je bio gost na svadbi koja se tragično okončala.

- Naš zajednički drug je pravio svadbu u Nišu pa smo svi bili tamo. Malo ranije smo krenuli kući, a Nenad, Vladica i njegova devojka su išli iza nas. Nismo imali pojma da se dogodila nesreća, tek ujutro smo saznali da je stradao.  Njegova devojka još ne zna da je poginuo, a Nenad je malopre saznao iz novina. Užasno se potresao, otišli su naši drugovi kod njega u bolnicu da ga malo smire - priča Milošević.

Jelena Ružić prošla je samo sa prelomom palca, iako je bila na mestu suvozača u vozilu koje je punom brzinom udarilo u zid vikendice.

- Ja nisam ni poznavala te momke i devojku sa kojima sam bila u kolima. Upoznali smo se na svadbi, a pošla sam sa njima jer su mi ponudili prevoz do Aleksinca. Kada smo krenuli iz Niša padao je krupan sneg, vidljivost je bila izuzetno loša. Na toj krivini vozilo je počelo da šeta levo, desno, shvatila sam da ćemo sleteti sa puta, ali poslednje čega se sećam je udarac u bankinu. Ne znam koliko sam dugo bila u nesvesti, ali kada sam se probudila čula sam jauke i plač. Uspela sam nekako da se izvučem iz kola, kako - ni sama ne znam, i da bosa izađem na put. Zaustavila sam jedno vozilo, ispostavilo se da je vozač Makedonac, on me je odvezao do Hitne pomoći i obavestio moje roditelje i policiju - kaže Jelena.

Njena majka Snežana ističe da je beskrajno zahvalna čoveku koji joj je spasao ćerku.

-  Znam samo da se zove Bora i da je iz Makedonije, a volela bih da ga opet vidim i da mu se zahvalim što je priskočio u pomoć mom detetu - kaže Jelenina majka.

Nenad Nakić i Ivana Živković od zadobijenih povreda oporavljaju se u niškoj bolnici. Vladica Novković biće sahranjen sutra na groblju u rodnom selu.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elvir

    11. februar 2013 | 20:28

    Moje saučešće. Celoj familiji

  • Woolf

    11. februar 2013 | 19:24

    Zalosno

  • Miki

    14. februar 2013 | 10:16

    Vozac je decko za primer, jako ga dugo i dobro poznajem i nikada ga u zivotu nisam video da pije a kamo li da je pijan, nesreca koja im se dogodila samo je splet nesrecnih okolnosti !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA