RTL ostaje bez dozvole za emitovanje?

Televizija bi mogla privremeno ili trajno izgubiti dozvolu jer ima tek osam odsto informativnog programa

  • 0

U ponoć je istekao jednomesečni rok hrvatskoj TV stanici RTL u kome je ona, po traženju Veća za elektronske medije, emitovanje svog programa trebalo da prilagodi programskoj osnovi iz 2005. godine.

Ako RTL TV, jedna od nekoliko kuća koja imaju koncesiju na državnom nivou, to ne učini, mogla bi privremeno ili trajno ostati bez dozvole.

Veće za elektronske medije, koje je nedavno prozvalo RTL TV što nije titlovala srpske filmove, najavilo je da će narednih dana raspraviti o daljnjim potezima.

Predsednik Veća Zdenko Ljevak  je rekao da su na RTL-u utvrđena odstupanja od programske osnove u informativnom i delu zabavnog i dečjeg programa, jer je utvrđeno da je učešće informativnog programa u ukupnom programu RTL-a tek nešto više od osam odsto, iako bi trebalo biti 18 odsto.

Veće je RTL-u izreklo opomenu što je programsku osnovu promenila za više od 10 odsto od njenog sadržaja bez prethodne saglasnosti Veća.

Krajem decembra Veće je RTL TV izdalo treću opomenu i obavezalo ga da u roku od 30 dana uskladi program s programskom osnovom iz 2005. za koju je Veće ranije dalo suglasnost, jer u suprotnom može da dođe do oduzimanja dozvole.

- Koncesija se može oduzeti na sat, dan, mesec, godinu ili trajno - rekao je Ljevak i dodao da ne treba prejudicirati da će to biti učinjeno dok Veće ne donese odluku, za šta nema neki utvrđen rok niti se zna mogući termin sastanka Veća.

RTL TV je juče zatražio od Veća da odloži donošenje odluke jer su se žalili Upravnom sudu na prethodne dve odluke. U svom saopštenju naglasila je da nije primila nikakvu službenu odluku o oduzimanju dozvole, već da je informacije o tome dobila od medija.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA