Ukrali mu identitet i zadužili ga za milione!

Jovan Nikolić iz Smedereva pet meseci bezuspešno pokušava da dokaže da nije direktor firme za koju mora da plati ogromne kazne

  • 1

Jovan Nikolić (61) iz Smedereva već pet meseci bezuspešno pokušava da objasni nadležnima kako se neko ozbiljno poigrao sa njegovim identitetom i da dokaže da nikada nije bio vlasnik i direktor preduzeća za koja je dobio i novčane kazne!

Njegove muke počele su u oktobru 2012. kada mu je iz carinarnice Zrenjanin stiglo rešenje o presudi u kojoj se navodi da je kao direktor firme "Tranšped logistik Beograd" dužan da plati kaznu od 60.000 dinara na ime neplaćene carine za uvoz kompjuterske opreme.

- Proverio sam lične podatke koji su navedeni, i na opšte iznenađenje, ustanovio sam da su moji. Moj broj lične karte, matični broj, adresa... Sve se poklapalo. Ali to nisam ja, jer ja nisam direktor. Ja sam bravar iz Smedereva koji je uz neku mizernu otpremninu otišao iz fabrike "Želvoz" i sad sam kod kuće, bolestan i nezaposlen - kaže Jovan.

Da bi stvari isterao na čistac, Jovan se sa sinom Sašom zaputio u Beograd da u Agenciji za privredne registre (APR) proveri i ispravi grešku. Međutim...

- Ispostavilo se da po njima to nije greška i da sam vlasnik i direktor još jednog preduzeća "Novoline" iz Beograda! U APR-u su mi dali kopije dokumenata koje su prevaranti predali kada su overavali transakciju i to je sve - priča ovaj Smederevac, i dodaje da se onda za pomoć obratio policiji.

- Rečeno mi je da sačekam istragu i da samo promenim ličnu kartu. I čekao sam, i promeni sam ličnu kartu. Taman kada sam pomislio da je mojim mukama došao kraj, 12. februara 2013. dobio sam obaveštenje iz Privrednog suda u Beogradu da su "Železnice Srbije" podnele tužbu protiv mene kao direktora zbog neplaćanja računa i zakupa zemljišta. Stiglo je i nekoliko uplatnica sa više od milion dinara duga - kaže Nikolić, i ističe da se ponovo obratio policiji, koja mu je rekla da se javlja na ročišta u sudovima i da se pravda njima.

- Imam overene kopije iz APR-a kao dokaz da ja nisam na toj ličnoj karti. Na njima se jasno vidi da je prethodni vlasnik firme koje vrede 405.339.69 evra prodao za 5.000 evra. Sad zbog njih u APR-u ja imam ove probleme, jer oni neće da isprave svoju grešku, a ja ispaštam jer svi sudovi gledaju u izveštaj iz APR-a kao merodavan - zaključuje Nikolić.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetac

    15. februar 2013 | 10:11

    Zalosno toga ima sve vise otvore furmu muljaju prodaju firmu bekoj ovci i jos navuku problem nekone a gde god se okrenes posteni uzimaju podatke Vas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA