Zdravstvenom centru u Vranju preti katanac!

Lekarima specijalistima ukinute isplate naknade za rad nedeljom, zbog tužbe ustanovi preti blokada računa

  • 0

Sa računa Zdravstvenog centra u Vranju trebalo bi lekarima da bude isplaćeno više od pet miliona dinara, što preti da blokira rad ove ustanove.

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je presudio u korist lekara koji su tužili Zdravstveni centar, jer je bivši direktor dr Miroljub Stanković 2006. godine ukinuo specijalistima isplate naknade za rad nedeljom i sada ovoj ustanovi preti blokada računa.

Prema nezvaničnim podacima, sa računa Zdravstvenog centra u Vranju trebalo bi da bude naplaćeno više od pet miliona dinara, pišu Novosti.

- Ja četiri godine pokušavam da svim lekarima objasnim da je Zdravstveni centar ustanova gde svi mi zarađujemo platu i da blokada računa nikome ne odgovara - kaže direktor Zdravstrvenog centra dr Uroš Trajković.

Inače, sporna odluka je doneta jer navodno nije bilo para ni za osnovne stvari koje su potrebne za normalno funkcionisanje zdravstvene ustanove.

Još po donošenju te odluke Sindikat lekara i farmaceuta započeo je borbu za prava lekara.

- Posle toliko godina sud je pokazao da smo bili u pravu kada smo tadašnjem menadžmentu pokušavali da dokažemo da su povređena prava lekara. Zanimljivo je da, kada je tadašnji zamenik direktora dr Uroš Trajković preuzeo funkciju, mi smo mu nudili da se to isplati i da se izbegnu sudski troškovi, ali nije bilo dogovora. Danas je ta suma tri puta veća - kaže dr Dušan Jovanović, koji je tada predvodio Sindikat.

(Izvor: Novosti/Foto: južnasrbija.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA