STRAVA KOD ALEKSINCA: Dečak (10) ugušio sestru (2) u trenutku dok je trudna majka bila kod lekara! (FOTO)

- Pitala sam sina šta je bilo, on je prvo ćutao. Posle je kazao da joj je udario šamar i da je ona pala. Šta se desilo, to niko ne zna. On ju je i ranije tukao - kaže majka Vajda Ramadani

  • 14

S. S. (2) pronađena  je mrtva u kući svojih roditelja u romskoj mahali u aleksinačkom selu Prćilovica. Preliminarni obdukcijski nalaz pokazao je da je devojčica ugušena, a sumnja se da ju je usmrtio njen brat D. S. (10).

Dvoje dece bilo je samo kod kuće, jer je majka, koja je u devetom mesecu trudnoće, otišla kod lekara, dok je otac izašao do prodavnice da bi im kupio hranu. Po povratku devojčicu je zatekao mrtvu, pozvao je Hitnu pomoć, a ova služba je kontaktirala policiju.

Vajda Ramadani, majka S. S. i D. S. kaže da je za tragediju saznala na autobuskoj stanici u obližnjem Žitkovcu.

- Vraćala sam se kući od lekara kada su me na autobuskoj stanici našli policajci i kazali mi da mi je dete mrtvo. Nisam mogla da verujem, ćerka mi nije bila bolesna kako da umre. Kada sam došla kući, muž mi je rekao da ju je zatekao mrtvu na krevetu, da joj je pritiskao grudi, hteo je da je oživi, a kada je video da ne može da joj pomogne, zvao je Hitnu pomoć. Ni oni nisu mogli da je spasu. Pitala sam sina šta je bilo, on je prvo ćutao. Posle je kazao da joj je udario šamar i da je ona pala. Šta se desilo, to niko ne zna. On ju je i ranije tukao kad nismo bili kod kuće, ali nije to bilo ništa ozbiljno. Kad sam čula šta nam se desilo, htela sam da se obesim, nego me je muž spasio. Velike muke imam, država mi je uzela jedno dete, od sise ga odvojila, još nije znalo ni na flašicu da pije mleko. Ovo drugo je sada mrtvo, a sina su mi odveli u dom - priča za naš portal ožalošćena majka.

Foto: Telegraf

Kako Telegraf saznaje u policiji, mališan nije objasnio na koji način mu je umrla sestra, ali je obdukcijski nalaz pokazao da je smrt bila nasilna.

- Nesumnjivo je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, tačnije o gušenju. Sumnja se da ju je usmrtio stariji brat, jer nema dokaza da je još neko bio sa njima u vreme kada je nastupila smrt deteta. Dečak je prebačen u Dom za

nezbrinutu decu, a pokrenut je i postupak za oduzimanje roditeljskog prava prema njegovom ocu i majci. Međutim, i ako se nesumnjivo utvrdi da je on izvršilac ubistva, s obzirom na to da ima samo deset godina, neće biti procesuiran, jer je krivično neodgovoran - kaže naš sagovornik.

U Centru za socijalni rad u Aleksincu potvrdili su da je ova porodica korisnik socijalne pomoći, te da im je jedno od dece, zbog zanemarivanja, smešteno u hraniteljsku porodicu.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Che Ge Bebi

    16. februar 2013 | 14:54

    Uzas. I ovo sto ce se roditi, odmah oduzeti, dok ne bude kasno.

  • nina

    16. februar 2013 | 14:59

    Ma njima je vazno da ih sto vise radja nije bitno kako ih cuva. Romima je bitno da su sve brojniji nema veze kako zive. Srbi izumiri iz dana u dan citamo stalno crnu hroniku. Ne treba nam niko kao neprijatelj mi smo sami sebi najveci neprijatelji sami se ubijamo.

  • ja to tako

    16. februar 2013 | 15:50

    Bem ti drzavu taku, pa ovakvima treba davati inekcije protiv trudnoce, gde ide ovaj svet i radkaju decu u bedi i nemastini. Strasno i zalosno. Zao mi tog jadnig deteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA