Miškovića zastupa najpoznatija lobistička kuća na svetu!

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović pretpostavlja da je "Podesta grup", jedna od najvećih i najskupljih lobističkih kompanija, angažovana kako bi Miškovićev slučaj prikazali u svetlu progona ili uskraćivanja prava

  • 3

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Božović izjavio je danas da je vlasnik "Delte" Miroslav Mišković angažovao jednu od najpoznatijih i najskupljih svetskih lobističkih kompanija "Podesta grup" da ga zastupa.

- Pretpostavljam da su oni angažovani da bi Miškovićev slučaj prikazali u svetlu nekakvog progona ili uskraćivanja njegovih prava - rekao je Božović u Palati Srbije.

On je kazao da je tu informaciju saznao tokom boravka u SAD i ocenio da aktivnosti te lobističke kompanije mogu biti samo štetne po Srbiju i njene građane.

Božović je rekao da je dužnost istražnih organa da utvrde odakle potiču i kako su zarađene "desetine miliona koje odlaze na lobističke kuće".

- Smatram da će to biti uzalud bačene pare, a koje su, bojim se, a to će istraga pokazati, uzete od građana Srbije - rekao je Božović.

On je istakao da u Srbiji nema političkog progona niti selektrivne pravde prema Miškoviću ili nekom drugom osumnjičenom.

- Nama je mišljenje građana najbolji pokazatelj da smo u pravu i da naši partneri nama čvrsto veruju da se radi o sprovođenju zakona, a ne o političkom pritisku - dodao je Božović.

Mišković i njegov sin Marko su u pritvoru, jer se terete za zloupotrebe u putarskim preduzećima kojima je naneta velika šteta budžetu Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir1

    18. februar 2013 | 12:02

    Miskovic, da bi sacvao svoju g....u, placa lobiste da pljuju Srbiju, toliko o tome kako on voli svoju zemlju i svoj narod... Brani muski svoju cast na sudu svoje zemlje, ako ti ne dokazu krivicu, nevin si, ako ti dokazu, budi dzek, pa sluzi kaznu...

  • Čedomir Cvetković

    18. februar 2013 | 18:52

    U priči o Miškoviću je najvažnije da li će Srbija zaplenom svojine Miškovića povratiti opljačkano od naroda i da li će Mišković i sin završiti na robiji.Zanima me zašto država ne blokira imovinu Miškovića i njegovog sina dok se ne završi istražni proces.Da li nam to zabranjuje Evvropska unija koja štiti naše tajkune.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA