KALANOVIĆ: Mleko nije zatrovano?!

Povodom navoda pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića o tome da čak 26 od 35 uzoraka sadrži rizično visok nivo aflatoksina, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu kaže da su količine mleka koje je proverilo Ministarstvo poljoprivrede bezbedne i da ih "građani slobodno mogu davati deci"

  • 2

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Verica Kalanović kaže da su količine mleka koje je proverilo Ministarstvo poljoprivrede bezbedne i da ih "građani slobodno mogu davati deci". Sanja Čelebićanin iz Uprave za veterinu kaže da nadležni organi, na osnovu monitoringa, nisu pronašli koncenatracije kancerogene materije koje bi stvarale paniku.

Prema rečima Kalanovićeve, povodom navoda pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića o tome da čak 26 od 35 uzoraka sadrži rizično visok nivo aflatoksina, ministar poljoprivrede Goran Knežević sastaće se sa proizvođačima mleka, predstavnicima laboratorija za ispitivanje kvaliteta i inspekcije. Cilj sastanka je utvrđivanje situacije sa mlekom u zemlji.

Kalanovićeva je naglasila da će, ako se to pokaže kao tačno, određene količine mleka biti povučene sa tržišta i poručila građanima da ne upadaju u paniku, jer su ispitavanja koje je uradilo ministarstvo i Nacionalna organizacija udruženja potrošača pokazala da je mleko bezbedeno i da su pronađene količine aflatoksina u propisanim granicama.

- Građani slobodno mogu deci da daju mleko sa tržišta - rekla je ministarka, i najavila da će vlada i resorna ministarstva stalno biti u kontaktu sa laboratorijama koje će ispitivati mleko, a veterinarske inspekcije će na terenu kontrolisati stočnu hranu.

Takođe, Sanja Čelebićanin iz Uprave za veterinu rekla je da nadležni organi, na osnovu monitoringa, nisu pronašli koncenatracije koje bi stvarale paniku, ali je dodala da Ministarstvo poljoprivrede treba da pojača nacionalni monitoring. Međutim, prema njenim rečima, monitoring ne predstavlja reprezentativnu analizu.

- Na osnovu dobijenih podataka prošle nedelje smo odradili kompletnu kontrolu svih oblika mleka i taj postupak je još u toku - objasnila je Čelebićanin, dodajući da su za prave podatke potrebni analiza i superanaliza.

(M. S. / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala Banat

    22. februar 2013 | 11:43

    Demokratska stranka je od 2008 godine znala za ''trovanje naroda'',svesno i smišljeno ga trovala,sada,preko pokrajinskog sekretara Gorana Ješića,iznosi,strogo čuvane podatke.Ko je čuvao takve podatke od javnosti,ko je trovao našu decu,ko je odgovoran?Da li je Goran Ješić pokrajinski sekretar poljoprivrede? Da li on ima odgovornosti u ovom projektu prikrivanja i pranja DS-a?Da li bi trebali nadležni organi,tužilaštvo i policija da pokrenu istragu u vezi organizovanog trovanja naroda od 2008 godine?Da li predsednik Vlade,G-din Bojan Pajtić,ima odgovornosti u svemu ovome,a znajući za sve ovo od 2008 godine?Ostavka i jednog i drugog je moralan čin,ako imaju i malo morala.Neka se zamisle nadležni. Lala-Banat

  • PEtar

    20. februar 2013 | 10:27

    Naučno je dokazano da zeolit najbolje čisti ljudski organizam od raznoraznih teških metala, toksina, itd, i da pojačava imunitet organizma. Zeolit značajno pročišćava jetru, koja sakuplja toksine iz organizma, pa i aflatoksine, (postoje brojne naučne analize i na internetu), i izbacuje ih napolje. Svakako ne trebauzimate neproveren zeolit, na ono "majke mi da je dobar", već samo one sa sertifikatima. Inače, Srbija ima najbolji zeolit na svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA