PRETUČENI DEČAK (9): Albanci me vukli po asfaltu i šutirali!

- Presrela su me tri mala Albanca i mislio sam da neće da me diraju. Onda su me udarili u nos, odvukli do asfalta i šutirali me. Posle toga sam pobegao u školu - kaže srpski dečak iz iz Gornje Bitinje kod Štrpca

  • 8

Petar Ivanović (9), koga su na putu ka školi presrela i pretukla tri Albanca, kaže da su ga napadači šutirali i vukli po asfaltu. Roditelji dece iz ovog kraja iz Gornje Bitinje kod Štrpca na Kosovu i Metohiji neće da šalju decu u školu dok im se ne obezbedi sigurnost.

Dete je oko podne iz Gornje Bitinje krenulo u školu u selu Popovcu. Išao je putem koji koristi svaki dan.

- Presrela su me tri mala Albanca i mislio sam da neće da me diraju. Onda su me udarili u nos, odvukli do asfalta i šutirali me. Posle toga sam pobegao u školu - objašnjava Petar.

Dečak je zbrinut u Domu zdravlja i pušten kući.

Njegov otac Nenad Ivanović rekao je da je policija posle incidenta uzela izjavu, ali nije rekla ništa zvanično šta će se dogoditi. Provokacija komšijske dece bilo je i ranije, ali ne i fizičkog nasrtaja. Napad na Petra zaplašio je njegove i mobilisao roditelje ostale srpske dece u Gornjoj Bitinji.

- Organizovali smo protest ispred škole i ja do daljeg neću da puštam sina u školu, jer se plašim. To se desilo mom detetu, a može sutra da se dogodi i nekom drugom - rekao je Ivanović.

Jedan od roditelja, Novica Dobrosavljević, kaže da moraju da se organizuju na nivou sela i da traže pomoć od postojećih organa, jer, kako navodi, deca ne smeju više da putuju sama. Roditelji srpske dece u Gornjoj Bitinji su složni da ne šalju decu u školu dok im bezbednost ne bude zagarantovana.

(M. S. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • presevo

    20. februar 2013 | 08:59

    Sramota!!!!!!!

  • Toma

    20. februar 2013 | 09:06

    Albanci me vukli po asfaltu i šutirali, udarili me po nosu!!!!! I nigde masnica ili ogrebotina?

  • faila

    20. februar 2013 | 13:05

    Kosmet je srpska zemlja... Tu nema price.. Pokusali smo saradnju sa Albanijom, rasirili ruke, primili u Pristinu, stampali novine na njihovom jeziku... I mesto da smo ostali na tome da zajedno zivimo kao ljudi, pustili smo politicare drugih zemalja da nas pretvore u zivotinje koje samo za bes I mrznju znaju... Jer Srbima su probudili ponos, a Albancima su rekli da je to njihova zemlja.. a sada je Kosovo NICIJA ZEMLJA! ovaj Balkan je zemlja mrznje I tuge u kojoj se zivoti vrte u zacaranom krugu... uce te da mrzis I Albance I Muslimane I Hrvate, a ne shavataju da smo svi mi obicni pioni u jednoj velikoj partiji saha...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA