Pogledajte kako gori Barak Obama u severnokorejskoj propagandi (VIDEO)

Video prikazuje slike Obame kako maše i sprema se da se obrati naciji dok je u pozadini sve veći plamen. Video se završava animiranim sekvencama detonacije nuklearne bombe u podzemnom bunkeru s porukom: "Ceo svet sada posmatra. SAD sada moraju da odgovore"

  • 2

Severna Koreja je pustila novi propagandni video-snimak koji prikazuje američkog predsednika Baraka Obamu kako gori u plamenu nuklearne eksplozije. Video je u ponedeljak postavljen na Jutjub, dve nedelje nakon stavljanja snimka koji prikazuje Njujork u plamenu posle raketnog napada.

Obe animacije postavio je zvanični sajt Severa, Uriminzokiri, koji distribuira vesti i propagandu od državnih medija. Na novom severnokorejskom video-snimku prikazani su Obama i američki vojnici u plamenu, uz komentar da je Sever izveo svoju nedavnu atomsku probu zbog neprijateljstva SAD.

- Nuklearna proba Severa je uperena protiv okupatora iz SAD, to je nuklearno odvraćanje da bismo sačuvali svoj suverenitet. Sjedinjene Države su praktično vodile Sever ka izvođenju nuklearne probe - navodi se u pratećem napisu.

Video prikazuje slike Obame kako maše i sprema se da se obrati naciji dok je u pozadini sve veći plamen. Video se završava animiranim sekvencama detonacije nuklearne bombe u podzemnom bunkeru s porukom: "Ceo svet sada posmatra. SAD sada moraju da odgovore".

Najnovija nuklearna proba Severne Koreje je bila najsnažnija od tri obavljene do sada, prema podacima Pjongjanga, i označava prodor u naporima da se stvori "minimalizirana" nuklearna bojeva glava koja može da se postavi na balističku raketu.

Raniji video postavljen od strane Uriminzokirija, u kome je prikazan Njujork zahvaćen požarima i u ruinama posle očiglednog napada raketama, morao je biti skinut pošto se ispostavilo da su slike Njujorka u plamenu uzete iz video-igrice "Kol ov djuti".

Proizvođač igrice, firma Aktivižn iz Kalifornije, podnela je tužbu za zaštitu autorskih prava.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogy

    20. februar 2013 | 15:39

    Bravo Severna koreja samo napred

  • русија

    20. februar 2013 | 14:48

    па биће некад и ово а онда ћемо да подсјетимо шиптаре на сва зла која су направили у окриљу Америке

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA