SPREČENA BEKSTVA: Zatvorenici "kopali" zid ka ulici, spremili "oružje" za napad na stražare! (FOTO)

Pritvorenici u Pančevu pokušali su da obiju malter i cigle na spoljnom zidu, a u Novom Sadu razvalili rešetku prozora. Zaslužni za sprečavanje bekstva su nagrađeni

  • 3

Pripadnici službe za obezbeđenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija sprečili su tokom prethodnog vikenda dva pokušaja bekstva iz zatvora! Zaslužni za ovaj poduhvat pohvaljeni su i nagrađeni.

- Pripreme za pokušaj bekstva dogodile su se u okružnim zatvorima u Pančevu i Novom Sadu - potvrdila je Zorana Vučićević, savetnik za medije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

U Okružnom zatvoru u Pančevu, kako je navela, pritvorenici iz jedne od soba na spratu pokušali su da obiju malter i cigle na spoljnom zidu, prema glavnoj ulici. Na sreću, operativnim radom zaposlenih, sprečeno je da ispune svoju plan i išetaju na ulicu, a u njihovoj ćeliji pronađen je i alat kojim su radili na probijanju zida.

- Prilikom pretresa sobe pronađene su dve metalne šipke dužine 50 centimetara polomljene od držača zavese toaleta - otkriva Zorana Vučićević.

Pune ruke posla imali su i pripadnici službe obezbeđenja u Okružnom zatvoru u Novom Sadu, jer su pritvorenici uspeli da razvale unutrašnju rešetku na prozoru. Da nisu prezali ni od čega, svedoči činjenica da su pripremali i "oružje" za napad na stražare!

- Pretresom je uočeno da je unutrašnja rešetka razvaljena i privezana žicom. U ćeliji su pronađena metalna šipka, isečena sa klupe u sobi, improvizovani "bonsek" od žice i dve metalne kuke, žica u buntu napravljena od kreveta, tri improvizovana "šabera" napravljena od četkice za zube i metalne kašike i užad pletena od čaršava dužine oko šest metara, sa omčom na kraju. Nađena je improvizova batina pogodna za napad - potvrdila je ona.

O pokušajima bekstva u dva grada obaveštene su policijske uprave i istražne sudije. Zaslužni pripadnici službe za obezbeđenje, koji su sprečili da se pritvorenici nađu na slobodi, pohvaljeni su i nagrađeni.

- Starijem komandiru Rajku Rakiću, nadzorniku Miši Svrkoti i mlađem nadzorniku Milomiru Skakavcu iz Okružnog zatvora u Novom Sadu, kao i mlađem nadzorniku Vladimiru Jovanovu iz Okružnog zatvora u Požarevcu pripadaju zasluge za to što su pokušaji bekstva osujećeni - kaže Zorana Vučićević iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemun

    7. jun 2013 | 21:48

    A TI GOGY ODMA TAKO, STO ODMA DA CRKNU, VEROVATNO SI BIO PA SI GLUMIO GOSPODJU, PA SAD PLJUJES PO LJUDIMA KOJE NI NEZNAS....

  • Gogy

    21. februar 2013 | 18:43

    Ima da crknete u zatvoru

  • русија

    21. februar 2013 | 23:42

    јадни

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA