Nemačka traži naše lekare

Nemci su izuzetno zadovoljni lekarima iz Srbije, a u toku je izbor 30 lekara na specijalizaciji iz oblasti anesteziologije, ginekologije, akušerstva i neurologije

  • 8

U Srbiji više od 700.000 građana nema posao, a s obzirom na veliki broj obrazovanih, ili za potrebe nekih stranih tržišta kvalifikovanih radnika, poslednjih godina raste interesovanje za zapošljavanje državljana Srbije u inostranstvu.

U toku je nekoliko konkursa za zapošljavanje u Nemačkoj, Libiji i Japanu, a najtraženija je medicinska struka. Za 250 medicinskih sestara i tehničara za zdravstvenu negu u nemačkim bolnicama rok za prijavu ističe 5. marta, navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Prema evidenciji NSZ, Nemačka je najagilnija u traženju, a prošle godine u ovoj zemlji zaposleno je 15 medicinskih sestara iz Srbije i dva lekara opšte medicine (lekar-asistent u gerijatriji i internoj medicini) i jedan lekar opšte medicine na specijalizaciji iz neuropsihijatrije.

Kako navode u NSZ, nemački poslodavci su zadovoljni radnicima koje su do sada angažovali, pa je zato u januaru i potpisan sporazum o posredovanju i privremenom zapošljavanju naših radnika u Nemačkoj. U toku je izbor kandidata na već završeni konkurs za 30 lekara na specijalizaciji iz oblasti anesteziologije, ginekologije, akušerstva i neurologije.

(M. B. / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vaš novinar

    25. februar 2013 | 03:25

    @crnogorac. No kralju, a što činiš ti to kad često boraviš u Njemačku? Oli direktor biti u neku fimu dje Srbi rade?

  • русија

    25. februar 2013 | 03:38

    die beste ха ха ха

  • Tarabozan

    25. februar 2013 | 01:01

    @crnogorac. Kao da ovi drugi vole nemce. Na žalost takvo je ovo zlo vreme. Ne voli ni svoj svoga, a kamo li tuđeg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA