ČUKARICA: Bombom na štampariju svedoka saradnika protiv Darka Šarića

Ugašen požar u BMG štampariji na koju je bačena eksplozivna naprava. Suvlasnik štamparije Nebojša Joksović jedan je od svedoka saradnika u postupku protiv narko-bosa

  • 5

Eksplozivna naprava, nepoznatog porekla bačena je na krov BMG štamparije u Vodovodskoj ulici na Čukarici.

Detonacija je bila toliko jaka da se čula na Ceraku, Košutnjaku, Mirjevu, Konjarniku, Višnjičkoj banji.

Izazvan je manji požar, koji je brzo ugašen. Uviđaj je u toku, a pretražuje se i objekat u izgradnji koji se nalazi pored štamparije.

Zvaničnih informacija nema, a uviđaj će biti nastavljen u jutarnjim satima, kako bi se eventualno otkrilo mesto odakle je bačena eksplozivna naprava i dnk tragovi počinioca. Ekipa Elektrodistribucije Beograd isključila je struju u štampariji.

Inače, požar u ovoj štampariji dogodio se i u septembru 2010. godine. Jedan od suvlasnika Nebojša Joksović (39) iz Pljevalja je svedok saradnik u postupku protiv klana Darka Šarića.

Status svedoka saradnika, kako su navodili beogradski mediji, dobio je pre više od dve godine, pošto je prethodno iz ćelije Centralnog zatvora, nakon što je uhapšen 2010, poslao pismo Tužilaštvo za organizovani kriminal u kome je naveo da je spreman da sarađuje.

Iako je neposredno po hapšenju negirao da ima veze sa trgovinom narkotika iz Južne Amerike, u zamenu za povlašćeni status odlučio je da nadležnima ispriča sve što mu je poznato o Darku Šariću i njegovoj grupi.

Svedočio je o švercu narkotika i aktivnostima Šarićevog klana u Italiji. On je, prema navodima medija, bio glavni Šarićev čovek u toj zemlji.

Nakon što je Nebojša Joksović prvi put dao iskaz, dogodilo se nekoliko napada na njegovu imovinu, a od bombe postavljene u kolima stradao je njegov bliski rođak Radojica Joksović.

Prema pisanju štampe, sredinom septembra 2010. godine u istoj štampariji koja je napadnuta sinoć izbio je požar, pa iako se sumnjalo da je podmetnut, za to nije bilo dokaza.

U maju 2011. na njegovu štampariju u Žarkovu ispaljene su tri "zolje". Samo mesec dana posle toga njegov kafić "La prinčipesa" u istom beogradskom naselju napadnut je bombom. Usled ovih incidenata MUP je pojačao mere zaštite Joksovića, navodilu su mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ww

    25. februar 2013 | 10:20

    odakle svedoku saradniku toliko imovine,status ne znaci da ce dobiti i toliku materijalnu inekciju od policije samo da bi namesto ljude i pricao sta mu se napise,lepo ga zena savetovala ,vrsna adv ahaha,da nije tuzno bilo bi zalosno

  • Nislija

    25. februar 2013 | 10:13

    Bombom na drukaru,a ne svedoka saradnika

  • Goran

    25. februar 2013 | 10:00

    Kao u GTA ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA