Orić "ratovao" za Srbiju na Kosovu!

- Kao pripadnik specijalnih jedinica MUP Srbije u nekoliko navrata smirivao sam demonstracije koje su pokretali Albanci - rekao je komandant snaga Armije BiH tokom rata u bivšoj Jugoslaviji, koji je 1991. uhapsio i Vuka Draškovića

  • 8

Naser Orić, koji je bio komandant snaga Armije BiH tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, krajem osamdesetih i početkom devedesetih bio je policajac MUP-a Srbije.

Kako piše "Kurir", kao pripadnik policijske jedinice za specijalne zadatke Orić je bio na Kosovu, gde je učestvovao u akcijama protiv "albanskih ekstremista".

- Tačno, bio sam pripadnik specijalnih jedinica MUP Srbije i u nekoliko navrata bio sam na Kosovu kada je trebalo smiriti neke demonstracije koje su pokretali Albanci - rekao je Orić.

On je dodao da mu je u opisu posla bilo i obezbeđivanje predsednika i državnih funkcionera, pa je tako nekoliko puta bio i u pratnji tadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

- Nisam bio u njegovom ličnom obezbeđenju, već su našu jedinicu angažovali u zavisnosti od procene situacije prilikom nekih većih skupova, poput onog na Gazimestanu 1989. godine - objašnjava Orić, i kaže i da je s Miloševićem tokom boravka u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala u Sheveningenu imao korektan odnos.

Inače, na početku policijsko-ratničke karijere Orić je posle demonstracija 9. marta 1991. uhapsio Vuka Draškovića, tada najvećeg opozicionog lidera.

- Čuo sam da je rekao da sam prema njemu postupao korektno i da sam mu dao paklu cigareta. To je tačno, ali samo sam obavljao svoj posao. I to korektno. Onako kako sam uvek radio i pre rata, i tokom rata, a i sada - kazao je Orić.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    25. februar 2013 | 11:25

    AKO PROCITA OVU IZJAVU Dr.SEKI CE GA PROGLASITI VOJVODOM ZBOG ZASLUGA U ODBRANI SRPSTVA.POSTACE I CLAN OTADZBINSKE UPRAVE I PODPREDSEDNIK SRS.

  • русија

    25. februar 2013 | 09:11

    наравно , како да не

  • Mea parvitas

    25. februar 2013 | 09:37

    Cudi me da to tek sad saznajemo.Iako nije nista cudno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA