Hrvatska povlači vojsku sa Golanske visoravni!

Premijer Hrvatske rekao je da će to biti učinjeno zbog toga što je njihova bezbednost ugrožena nakon pisanja "Njujork tajmsa" o hrvatskom naoružavanju sirijskih pobunjenika

  • 1

Hrvatska povlači vojnike koji se nalaze na Golanskoj visoravni u misiji NATO, poručio je danas hrvatski premijer Zoran Milanović.

Milanović je na današnjoj sednici Vlade Hrvatske rekao da će to biti učinjeno zbog toga što je njihova bezbednost ugrožena nakon pisanja "Njujork tajmsa" o hrvatskom naoružavanju sirijskih pobunjenika.

- U razgovoru sa predsednikom (Ivom) Josipovićem inicirao sam povlačenje vojske Republike Hrvatske sa Golanske visoravni. Ono što je pisao "Njujork tajms" o naoružavanju sirijskih pobunjenika možemo demantovati koliko hoćemo, ali svi su već pročitali taj članak i naši vojnici nisu bezbedni - rekao je Milanović.

- Želimo da se oni vrate kući živi i zdravi - rekao je premijer.

Pre nedelju dana, naime, analitičar portala "Nau", internetskog medija na engleskom jeziku specijalizovanog za problematiku Bliskog istoka, Majkl Vajz, objavio je kako su sirijski pobunjenici dobili mnogo oružja iz balkanskog rata, a priču je nastavio i "Njujork tajms" ove sedmice.

Taj list, naime, tvrdi da je prodaja oružja dogovorena u Vašingtonu prošlog leta, kada je tamo boravio jedan visoki hrvatski zvaničnik.

Predstavnik sirijske opozicije u Hrvatskoj, Dzamal Ašad, je za Medija servis rekao da su "priče o prodaji oružja podmetnute" i da to čine "tiraninove tajne službe".

- Od početka Arapskog proleća Hrvatska nije prodavala oružje ni Saudijskoj Arabiji ni sirijskim pobunjenicima - naglasili su iz hrvatskih ministarstava spoljnih poslova i odbrane, sa porukom da ostale spekulacije na tu temu ne zaslužuju komentar, preneo je hrvatski portal Index.hr.

Asad je, takođe, rekao da nema nikakvog razloga da se veruje da Hrvatska krši sankcije Evropske unije i da je slala oružje u Siriju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    28. februar 2013 | 17:33

    NEZNAM KOLIKO IMA HRVATA U TIM MISIJAMA AL ZNAM DA SU OTISLI SA LIRDZETOM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA