TASOVAC ODGOVORIO NIKOLIĆU: Naravno da kultura nije trošak, ona je statistička greška!

Direktor Beogradske filharmonije u svom stilu je reagovao na izjavu srpskog predsednika da izdvajanje za kulturu u Srbiji nije trošak

  • 5

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac odgovorio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću na izjavu da izdvajanje za kulturu u Srbiji nije trošak. "Naravno da nije trošak. Sa 0,6 odsto iz budžeta kultura je statistička greška", napisao je Tasovac na svom Tviter nalogu.

Predsednik Tomislav Nikolić rekao je danas, na obeležavanju Dana Narodne biblioteke Srbije i Nacionalnog dana knjige, da kultura, prosveta, nauka i umetnost predstavljaju infrastrukturno ulaganje u bolji život svih građana, tako da se ne mogu posmatrati kao trošak.

Tasovac, koji već neko vreme svoj Tviter nalog koristi za verbalno "obračunavanje" sa ministrom kulture Bratislavom Petkovićem, iskoristio je priliku da odgovori i Nikoliću:

- Naravno da nije trošak. Sa 0,6 odsto iz budžeta kultura je statistička greška - napisao je on.

(I. M. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    28. februar 2013 | 17:08

    Tako je, reci mu!

  • Borko

    28. februar 2013 | 22:02

    Pa valjd su se slozili uopste nije shvatio gospodina Tasovca.Covek je bio cinican,a on nazalost glup jer to nije shvatio.

  • AU

    28. februar 2013 | 18:10

    Neka, neka. Samo da ga zaobidje sistemska greska. Dobit ce dvojnika nekoliko meseci, a onda "nema vise Tasovca".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA