Policajcu 10, umesto 13 godina zatvora

Apelacioni sud smanjio kaznu Miljanu Raičeviću zbog ubistva Đorđa Zarića u martu 2009. na Novom Beogradu

  • 0

Apelacioni sud smanjio je za tri godine kaznu bivšem pripadniku Interventne jedinice policije Miljanu Raičeviću zbog ubistva Đorđa Zarića (24) u martu 2009. Raičević je pravosnažno osuđen na 10 godina zatvora.

Raičević je prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu iz maja prošle godine bio osuđen na 13 godina zatvora tokom ponovljenog suđenja, pošto je prvu presudu kojom je kažnjen sa sedam godina zatvora Apelacioni sud ukinuo i naložio novo suđenje.

U obrazloženju presude, koja je objavljena na sajtu suda, Apelacioni sud navodi da je u pogledu odluke o kazni prvostepeni sud pravilno cenio olakšavajuće okolnosti za Raičevića, ali mu je izrekao previsoku kaznu, s obzirom da za njega nema otežavajućih okolnosti u tom slučaju.

"Apelacioni sud nalazi da će se i kaznom od 10 godina zatvora u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja", navodi se u presudi.

Sud je utvrdio da je policijska patrola u kojoj je bio Raičević posle višeminutne potere, 19. marta 2009. godine na Novom Beogradu, uspela da zaustavi vozilo koje je u ranim jutarnjim časovima prošlo na crveno svetlo.

Fudbaler "Resnika" Zarić sedeo je na mestu suvozača, a Raičević je do njega došao s repetiranim službenim pištoljem i pošto ga je izvukao iz kola, posle kraćeg koškanja, ispalio smrtonosni metak sa udaljenosti od pet santimetara u predelu glave i naneo mu tešku telesnu povredu, od koje je mladić na mestu preminuo.

Raičević je od početka postupka negirao da je imao nameru da ubije Zarića, tvrdeći da je njegov pištolj prilikom sukoba s mladićem slučajno opalio. On je sve vreme u pritvoru i suspendovan je iz policije.

Neposredno posle ovog incidenta, policija je saopštila da je Zarić ubijen nakon policijske potere, pošto se opirao hapšenju, jer nije želeo da izađe iz vozila i otimao se s policajcem oko pištolja. Zarić se te noći vraćao iz provoda s beogradskih splavova na Novom Beogradu s drugom koji je vozio auto.

(Telegraf.rs/izvor: Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA