Prekrili Tuđmana da ne "vidi" ćirilicu!

Prekrivene su biste prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana i Blage Zadre, kao i spomen-obeležje na Ovčari pored Vukovara, na mestu masovne grobnice u Novoj ulici i u Ulici hrvatske nezavisnosti

  • 24

Članovi hrvatskog Štaba za obnovu Vukovara, u okviru akcije pod nazivom "Tko se boji istine i pravde", crnim tkaninama prekrili su spomenike iz prošlog rata na području tog grada.

Prekrivene su biste prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana i Blage Zadre, kao i spomen-obeležje na Ovčari, na mestu masovne grobnice u Novoj ulici i u Ulici hrvatske nezavisnosti. Zastave na pojedinim kućama postavljene su na pola koplja, a u sklopu akcije mnogi su istakli natpise prodajem kuću sa telefonima Vlade i ministra Arsena Bauka.

- Prekrili smo ih da ne gledaju ovu sramotu. Naši se roditelji nisu borili za ćirilicu u Vukovaru - rekao je Igor Gavrić, predsednik Udruženja dece poginulih u prošlom ratu, koje deluje u sklopu Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara.

- Nikada i ni po koju cenu nećemo dopustiti uvođenje ćirilice u Vukovaru. Spremni smo na sve, pogotovo jer se sve ovo radi protivzakonito i na prevaru. Nećemo dopustiti uvođenje ćirilice ni u Vukovaru niti u krajevima u kojima je bilo genocida, ubijanja i egozodusa. Posle 14 godina od moga povratka u Vukovar, uvođenje ćirilice bi značilo da se moram iseliti. Previše sam dala i izgubila da bih danas živela sa ćirilicom - rekla je Snježana Patko.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SLOVENAC

    3. mart 2013 | 12:06

    Hrvati su uvek Hrvati....

  • ajkula

    3. mart 2013 | 12:17

    Svašta, dokle ide neobrazovanje i ne shvatanje da je pismo svačije i da ćirilicom ne pišu samo Srbi.

  • aco

    3. mart 2013 | 12:08

    Oj hrvati! Pokusavate da zavrsite ono sto su zapoceli pavelic i stepinac, a nastavio tudjman!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA