NJU DELHI: Devojčica (7) silovana u školi!

Prestonicu zemlje ponovo potresaju neredi zbog novog slučaja silovanja, koje je samo jedno u nizu koja su se desila od decembra 2012. godine, kada je napadnuta devojka u autobusu

  • 0

U indijskoj prestonici Delhiju ponovo su izbili nasilni protesti nakon vesti da je jedna sedmogodišnja devojčica seksualno napadnuta u lokalnoj školi, što je još jedan u nizu sličnih slučajeva koji potresaju javnost u ovoj zemlji od decembra.

Policija je upotrebila palice kako bi rasterala nekoliko stotina gnevnih građana koji su se okupili ispred bolinice Sandžaj Gandi, u kojoj je devojčica smeštena nakon napada, a pojedinci su napadali autobuse i gađali pripadnike organa reda kamenicama, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

U toku je saslušanje nastavnika i čuvara zaposlenih u državnoj školi u kojoj je devojčica napadnuta, saopštila je policija.

Javnost u Indiji najpre je potresao slučaj od decembra, kada je grupa mladića silovala i ubila jednu devojku u autobusu u Delhiju, a dodatno je šokirana slučajem koji se dogodio poščetkom februara, kada su u državi Maharaštra silovane i ubijene tri sestre, devojčice stare od šest do 11 godina.

Slučajevi silovanja žena, devojaka i devojčica pokrenuli su širom Indije žučnu debatu o odnosima u društvu, dok demonstranti od vlasti traže da najoštrije kazni napadače.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA