Dinkić na Tviteru: Suficit u "Fijatu" posle 22 godine!

- Bravo Šumadinci! Suficit posle 22 godine zahvaljujući izvozu "fiata 500L". Ponos Kragujevca - napisao je na svom Tviter profilu ministar finansija

  • 3

Ministar finansija u Vladi Mlađan Dinkić na svom Tviter profilu čestitao je Šumadincima na ostvarenom suficitu u spoljnotrgovinskoj razmeni u visini od 143 miliona dolara, i to prvi put posle 22 godine.

- Bravo Šumadinci! Suficit posle 22 godine zahvaljujući izvozu Fiata 500L. Ponos Kragujevca - napisao je na svom profilu Dinkić.

Ministar finansija je nastavio da "tvituje", pa je tako u sledećem postu izrazio nadu da će "Fiat" uskoro zaposliti još ljudi.

- To nije kraj. Nadam se da će Fijat uskoro uvesti i treću smenu i da će se zaposliti još mnogo ljudi - napisao je Dinkić.

 

Podsetimo, privreda Šumadije i Pomoravlja je u prošloj godini ostvarila suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni vredan 143 miliona dolara, pokazuju podaci Regionalne privredne komore Kragujevac.

To je prvi put posle 22 godine da je šumadijsko-pomoravska privreda ostvarila spoljnotrgovinski suficit, a zahvaljujući izvozu automobila "500L", beleži se, takođe posle dugog niza godina, i suficit sa Italijom, vredan 60,3 miliona dolara.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baltazar

    4. mart 2013 | 20:32

    svaka cast mladji i ostalima koji su doprineli tome. samo napred, pokazimo im sta je kragujevac i sta sve srpska privreda moze. sumadinac

  • Kovac

    4. mart 2013 | 17:14

    Bravo Mladjo legendo!!!

  • ddl

    17. mart 2013 | 07:20

    Covece izadji iz peglice breeeee !!! Vidi kako ti zivi narod !! Lako ti je da se sepuris dosli Italijani jer nema nigde jeftinije !!!! Umetnice uradite nesto sami !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA