SAD: Posle smrti Čaveza bolji odnosi sa Karakasom

Američki zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, ocenio je da je "nečuveno" što se govori da je Vašington odgovoran za rak predsednika Venecuele

  • 0

Posle smrti predsednika Venecuele Uga Čaveza, Vašington se nada boljim odnosima sa Karakasom, ali tek posle predsedničkih izbora u Venecueli.

- Svi znamo da izborne kampanje nisu pogodne za razvoj nove politike. Ali i dalje želimo da imamo pozitivan odnos, imajući u vidu da to može da potraje neko vreme pre no što venecuelanska vlada bude spremna da o tome porazgovara - rekao je jedan američki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

SAD planiraju da na sahranu predsednika Venecuele u petak pošalju delegaciju, rekao je izvor, ne iznoseći pojedinosti.

Taj zvaničnik je ocenio da je "nečuveno" što se govori da je Vašington odgovoran za rak predsednika Uga Čaveza, kako je rekao venecuelanski potpredsednik.

Dva američka vojna atašea su u utorak proterana iz Venecuele, optužena za pokušaj zavere protiv njene vlade.

Vašington je "razočaran" tom optužbom i razmatra mogućnost preduzimanja mera protiv Karakasa, rekao je zvaničnik, dodavši da "za sada ništa nije odlučeno".

Ugo Čavez je umro u utorak u Karakasu, u 58. godini, od raka otkrivenog juna 2011. Posle 14 godina njegove neosporne vlasti, otvoren je put za prevremene izbore u roku od 30 dana.

Barak Obama i Čavez - vatreni kritičar SAD i levičar, sastali su se 17. aprila 2009, na početku prvog mandata predsednika SAD, na samitu Amerike u Trinidadu i Tobagu, a slika njihovog rukovanja je objavljena širom sveta.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA