DALJE NEĆEŠ MOĆI: Ne mogu da polažu vožnju zbog saobraćajnog znaka (VIDEO)

Četiri hiljade kandidata je pet meseci čekalo na polaganje vozačkog ispita zbog toga što meštani nisu dali da se postavi neophodni saobraćajni znak

  • 1

Četiri hiljade kandidata, koji su skoro pet meseci čekali na praktičan deo vozačkog ispita u Novom Sadu, konačno su dobili priliku da taj ispit i polažu. U tome ih je, naime, sprečavao jedan jedini saobraćajni znak, koji je u međuvremenu postavljen, ali sada zbog njega negoduju meštani naselja u blizini poligona.

Naime, taj znak zabranjuje automobilima da prelaze preko poligona i zbog toga se, kako sami meštani kažu, osećaju kao u konzervi.

Iako su građani pokušali da spreče početak polaganja vozačkog ispita, u tome ih je zaustavila policija. Sve to su zbunjeno posmatrali kandidati, koji su odavno završili obuku.

Da je sadašnje rešenje i više nego problematično, pokazuju i suprotstavljena mišljenja vlasnika auto-škola - jedni tvrde da se sve odvija po propisima, dok drugi to demantuju.

- Apsolutno, ovo je sto odsto po zakonu i pravilniku, makar za prelazni period i tu nema pogovora. Između ostalog, da nije tako policija ne bi ovo dozvolila i ne bismo čekali nekoliko meseci da danas konačno počnemo da radimo - rekao je predsednik Udruženja auto-škola Milan Mudrinić.

Jedno je sigurno - trenutni poligon je samo privremen i biće u upotrebi do jeseni. Potom će grad morati da ponudi novo rešenje, na ovoj ili drugoj lokaciji. Meštani ostaju pri stavu da ovaj poligon mora biti zatvoren, a njima omogućeno slobodno kretanje.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA