Dikićevi žandarmi džipovima jurili generala policije!

Sedam automobila nedavno je u Beogradu jurilo načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića. U Upravi misle da je reč o vozilima Žandarmerije, pišu mediji

  • 5

Načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića nedavno je u Beogradu jurilo sedam automobila. U Upravi misle da je reč o vozilima Žandarmerije.

Slična situacija se ponovila prošle srede kada su se na meti sumnjivih vozila našla dvojica pripadnika Sektora unutrašnje konltrole, koji vode istragu o pripadnicima Žandarmerije, piše "Blic".

Praćenje načelnika Milovića počelo je na Novom Beogradu odmah po izlasku iz policije. Dva džipa, sa civilnim tablicama, započela su pratnju koja se ubrzo pretvorila u filmsku jurnjavu po gradu i koja je trajala sat vremena. Jurnjava je prestala kada je Milović svojim vozilom skrenuo na parking SBPOK-a na Makišu.

Slična situacija se ponovila prošle srede, kada su sumnjivi automobili pratili inspektora SUK-a Ivana Petkovića i Ljubišu Puzovića. Oni su prijavili policiji šta se desilo a "Blicov" izvor tvrdi da je reč o nastavku "rata" koji već duže od godinu dana traje izmežu UKP i Žandarmerije.

Sukob je počeo aprila prošle godine kada su pripadnici Dikićevog obezbeđenja uhapsili dvojicu pripadnika UKP koji su ih pratili. Praćenje Dikića je naređeno posle saznanja da je on u komandi jedinice organizovao prisluškivanje najbližih saradnika.

Afera je završena bez istrage, da bi u septembru prošle godine SUK počeo istragu o nezakonitim aktivnostima pripadnika Žandarmerije u Nišu.

Otkriveno je da su pripadnici ove jedinice umešani u reketiranje, zelenašenje, obezbeđivanje sumnjivih lokala i da u tome glavnu ulogu ima brat komandanta Žandarmerije Dragan Dikić.

Branislav Dikić za "Blic" kaže da su tekstovi koji se pišu o Žandarmeriji netačni i da žele da sruše njegov ugled.

"Večernje novosti" prenose da su pripadnicima SUK krenule pretnje, a kriminalistička policija je došla do saznanja da se spremaju čak i njihove likvidacije. Navodi se da je naređeno da se pojača obezbeđenje Draganu Cvetkoviću, jednom od načelnika u Sektoru unutrašnje kontrole, kao i inspektorima Ivanu Petkoviću i Ljubiši Puzoviću.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic, Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mup

    12. mart 2013 | 16:26

    Vidi mu se po faci da je krimos

  • Aca Amadeus

    12. mart 2013 | 16:42

    To nije istina! Beograd je pokriven kamerama, da vidimo snimke famozne jurnjave...ajde...

  • CEMA

    12. mart 2013 | 19:07

    Voleo bi da je ko Milorad al u stvari je Dickić...vreme kad su se državni krimosi panduri vadili na patriotizam je prošlo to ne prolazi ni kod dece u osnovnoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA