SRBI UHAPŠENI U MONAKU: Ukrali figuru vrednu 120.000 evra

Dvojica državljana Srbije osumnjičeni su za krađu figure "Nika sa Samotrake", vredne 120.000 evra, iz vitrine luksuzne prodavnice "Lalik" u Monte Karlu

  • 3

Dva srpska državljanina uhapšena su u Parizu zbog krađe kristalne figure francuskog umetnika Iva Klajna u Monaku. Figura "Nika sa Samotrake", vredna 120.000 evra, ukradena je usred dana iz vitrine luksuzne prodavnice "Lalik" u Monte Karlu.

Francuska policija saopštila je da je ova krađa, u saradnji s Interpolom i policijom Belgije i Francuske, odmah upoređena sa sličnim krađama u više evropskih prestonica.

Policija je potvrdila istražiteljima Monaka da je u kneževini prisutna "grupa lopova srpskog porekla specijalizovana za krađe pomoću prevare".

Francuska policija dodaje da je 7. marta uhapsila u Parizu dva srpska državljanina od 37 i 50 godina, u čijim je kolima pronašla "ukradenu figuru kao i jednu torbu od krokodilske kože, takođe, ukradenu u luksuznoj radnji u Monaku, vrednu 17.000 evra".

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA