Vođa "delija" oslobođen za prebijanje navijača

Viši sud u Beogradu je zbog nedostatka dokaza vođu Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs" Marka Vučkovića proglasio nevinim za prebijanje navijača Aleksandra Vranića

  • 5

Marko Vučković (36), vođa Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs" i glavna figura na severnoj tribini, oslobođen je u Višem sudu krivice za prebijanje navijača u Beogradu za vreme fudbalske utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i francuskog Rena.

Kako piše "Alo", sud je oslobodio Vučkovića zbog nedostatka dokaza, a konačnu reč daće Apelacioni sud u Beogradu.

Vučković, koji iza sebe ima više krivičnih prijava i sudskih postupaka, teretio se da se 18. avgusta 2011. godine u toku meča "crveno-belih" i FK Ren na "Marakani" fizički obračunavao sa navijačima na severnoj tribini. Tada je navijača Zvezde Vranića najpre udario pesnicom u nos, a zatim u teme.

- Marko Vučković je oslobođen optužbe da je izvršio krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi zbog toga što nema dokaza da je učinio to krivično delo - rekla je Dušica Ristić, portparol beogradskog Višeg suda.

Tome je po svemu sudeći doprinelo i samo svedočenje povređenog Vranića, koji je izjavio da ga Vučković nije tukao, već da se okliznuo!

Vučkoviću je, podsetimo, nedavno Apelacioni sud naložio novo suđenje i ukinuo presudu Prvog osnovnog suda, kojom je osuđen na osam meseci zatvora, jer je 8. oktobra 2008. godine na Senjaku posle kraće rasprave udario pesnicom u glavu Savu M., usled čega joj je pukla bubna opna.

Vučkoviću, koji je do 2010. godine bio član Skupštine Crvene zvezde, sudilo se i zbog optužbi da je 29. decembra 2004. godine u Beogradu pijan vređao, napao i lakše povredio Zdravka S., saobraćajnog policajca.

Oslobađajuću presudu Vučkoviću je izrekao Drugi opštinski sud uz obrazloženje da nema dokaza da je izvršio delo. Apelacioni sud je ukinuo presudu i naložio novo suđenje.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    14. mart 2013 | 11:05

    Ovaj fini gosoodin da to uradi,pa nema sanse,dobrica. Hoce li biti krivicna za lazno svedocenje? Kod nas moze da se menja izjava ko kako hoce. Udario se u nos,a zatim od pozadi u glavu...verujemo ti.

  • Miki

    14. mart 2013 | 11:44

    Jel to onaj debeli sto ga cale i keva izdrzavaju a vozi BMW 5 .

  • Pivo 0.5

    14. mart 2013 | 11:37

    Ово је доказ о каквом се Прависуђу ради!!! Тужно да тужније неможе!!! Србија увјерљиво предњачи у региону,заштитом Хулигана и Олоши!!! Премијер незна тко пали бакљу на пола метра од њега!!! Још је себи узео и МУП,да би контролирао овакве сподобе!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA