POŠTEN: Papa insistirao da plati račun u hotelu

Papa, koji je danas stupio na dužnost pošto je u sredu izabran, zatražio je od vozača da ga odveze u hotel da preuzme svoj prtljag i insistirao da plati sobu u kojoj je odseo pre imenovanja

  • 3
Izabran novi poglavar Rimokatoličke crkve Foto: Tanjug/AP

Novoizabrani poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo vratio se danas u crkveni hotel u kom je odseo pre imenovanja kako bi platio račun.

Papa, koji je danas stupio na dužnost pošto je u sredu izabran, zatražio je od vozača da ga odveze u hotel da preuzme svoj prtljag koji je ostavio u sobi, prenele su agencije.

- Zaustavio se u direkciji, pozdravio sve i odlučio da plati račun za prenoćište... jer je želeo da pruži dobar primer onoga kako sveštenici i biskupi treba da se ponašaju - izjavio je portparol Vatikana na konferenciji za novinare, ne precizirajući iznos računa.

Papa Franjo je sinoć, pošto je izabran za poglavara, odbio da ga preveze specijalna limuzina, već je odlučio da koristi minibus, zajedno sa ostalim kardinalima, rekao je portparol Federiko Lombardi.

Poglavar Rimkatoličke crkve je potom, tokom večere, zahvalio kardinalima na tome što su ga izabrali.

- Neka vam Bog oprosti za to što ste učinili - rekao je papa Franjo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samir

    14. mart 2013 | 17:59

    Cudna stvar! Kad god se pojavi neko pozitivan,posten,karakteran. Neko vrijedan postovanja,niko od ovih debila sto komentarisu ne kazu nista,ili cak i to okrenu naopako. Klanjam se tvom ljudstvu,karakteru i postenju papa Franjo. Bog te blagoslovio.

  • Klisura

    14. mart 2013 | 21:26

    @Самир А ти си као једини nашао да коментаришеш? Немају сви времена да прочитају вести одмах, као ти. Уосталом, шта ту има да се коментарише што је платио своју хотелску собу, коју је користио као кардинал тј. гост из Аргентине, а у међувремену изабран за папу? Нека се они мало позабаве педофилијом и секс-аферама које прате ватиканске свештенике, а собу коју си користио, платиш, ту нема ништа што је људско, то је ваљда нешто најлогичније и најнормалније што постоји!

  • Samir

    14. mart 2013 | 23:26

    @klisura. Onda vjerovatno nisi citao danasnje novine. Ne radi sesamo oplacanju hotelske sobe. Sledeci puta kada repliciras,obavijesti se malo bolje. Ovaj papa je susta suprotnost onim koji svoje bolesne potrebe kriju iza svestenickih odora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA