GRČKA: Završena drama s taocima u zatvoru, otmičar se predao

Na fotografiji koju je uspeo da uslika jedan zatvorenik vidi se kako Rizaj stoji pored talaca, koji svi imaju lisice na rukama

  • 5

Jedan zatvorenik u Grčkoj, poznat po tome što je već dva puta uspeo da pobegne iz zatvora, zarobio je šestoro talaca i preti da će izazvati eksploziju u grčkom zatvoru Malandrino ukoliko ne bude bio pušten na slobodu, javila je televizijska stanica RT.

Prema izveštajima lokalnih medija, osuđenik albanske nacionalnosti Alket Rizaj (36) drži kao taoce četvoricu zatvorskih čuvara i dvojicu zatvorenika, a naoružan je dvema ručnim bombama i noževima.

Na fotografiji koju je uspeo da uslika jedan zatvorenik vidi se kako Rizaj stoji pored talaca, koji svi imaju lisice na rukama. Na mesto incidenta stigle su pojačane policijske snage, a doveden je i Rizajev advokat kako bi učestvovao u pregovorima.

Rizaj koji je 2003. godine zbog ubistva osuđen na doživotnu kaznu zatvora, do sada je dva puta uspeo da pobegne iz atinskog zatvora "Koridalos" sa maksimalnim obezbeđenjem. Oba puta, 2006. i 2009. godine, pobegao je helikopterom, koji je njega i drugog zatvorenika Vasilisa Paleokostasa pokupio iz zatvorskog dvorišta.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir1

    17. mart 2013 | 11:34

    Dobro obuceni snajperista resava ovu situaciju... Eto vam dobre prilike da ga se jednom zauvek otarasite...

  • Goran Paracin

    17. mart 2013 | 11:58

    likvidirati gov.o i gotova stvar

  • сссс тајфун

    17. mart 2013 | 14:31

    Nemojte Grci da vam padne napamet da ubijete slučajno tog pripadnika ,,jednog finog,emancipovanog,demokratski naklonjenog,poštenog,koji mrzi kriminal,jako civilizovanog itd,,naroda kaošto je Arnautski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA