GRADINA: Švercovao 19.900 diskova

Švercer je carinicima, pre nego što je otkriven njegov pokušaj šverca, rekao da prevozi diskove na kojima je snimljena muzika namenjena puštanju u džamijama širom zapadne Evrope. Svi diskovi su privremeno zaplenjeni do okončanja postupka

  • 1

Carinici na graničnom prelazu Gradina danas su kod turskog državljanina Sidki Karakelcija zaplenili 19.900 komada diskova operativnog sistema "Windows 7 SP1", čija je vrednost procenjena na 600.000 evra.

Turski državljanin koji je autobusom putovao iz Turske za Nemačku kao propratnu dokumentaciju priložio je fakturu fabrike za proizvodnju dijetetskih suplementa hrani "Nutrimax", a nakon provere diskova utvrđeno je da oni na sebi nemaju hologram.

Karakelci je carinicima, pre nego što je otkriven njegov pokušaj šverca, rekao da prevozi diskove na kojima je snimljena muzika  namenjena puštanju u džamijama širom zapadne Evrope. Svi diskovi su privremeno zaplenjeni do okončanja postupka.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maximuss

    21. mart 2013 | 18:53

    Predlazem da svercera kazne zatvorom sa vremenskom kaznom u duzini koliko mu treba da preslusa sve diskove !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA