PUTIN: Rusija i Kina traže novi svetski poredak!

Rusija je prvo odredište Sji Đinpinga od stupanju na dužnost. Očekuje se da će nafta i gas biti glavna tema razgovora dvojice državnika, u trenutku kada Kina traga za novim izvorima energije kako bi podstakla svoju rastuću ekonomiju

  • 6

Uoči posete novog lidera Kine Moskvi, Vladimir Putin je poručio da partnerstvo dve zemlje doprinosi globalnoj bezbednosti i stvaranju pravičnijeg svetskog poretka.

Rusija je prvo odredište Sji Đinpinga od stupanju na dužnost. Očekuje se da će nafta i gas biti glavna tema razgovora dvojice državnika, u trenutku kada Kina traga za novim izvorima energije kako bi podstakla svoju rastuću ekonomiju.

Putin je kazao agenciji Itar-Tas da dolazak novog šefa kineske države u Moskvu potvrđuje "poseban karakter strateškog partnerstva" dve zemlje.

Ruski predsednik je dodao da su Rusija i Kina pokazale da je moguć "uravnotežen i pragmatičan pristup" međunarodnim krizama - po svemu sudeći, aludirajući na njihovo čvrsto protivljenje sankcijama koje SAD i njihovi saveznici žele da uvedu sirijskom režimu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA