NOVOSADSKI KASAPIN: Udavio, pa isekao čoveka i delove tela razbacao po Srbiji

Bankarski službenik Zoran Munćan osuđen je na 35 godina zatvora zbog ubistva štediše Živojina Margetića (85), koga je prvo opljačkao, pa satarom isekao na delove

  • 8

- Čitav život se borim za pravdu i istinu i u istrazi nisam ćutao da bih prikrio istinu. Nekoliko puta sam pokušao da se ubijem, ali sam uz Bibliju shvatio da bih tako počinio smrtni greh i ostaje mi da živim u patnji - rekao je pre pet godina službenik "EFG Eurobanke" Zoran Munćan (37) iz Novog Sada.

On je osuđen na kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva štediše Živojina Margetića (85), koga je prvo opljačkao, pa satarom isekao na delove. Delove tela razbacao je po Novom Sadu, Kikindi, Zrenjaninu, Somboru i Beogradu...

Kako piše dnevni list "Alo", "Kasapin iz Novog Sada", koji je radio kao referent štednje, mesecima je planirao ovaj monstruozni zločin zbog 10.000 evra, koliko je uzeo sa Živojinovog računa u ovoj banci. Zoran je priznao zločin i do detalja ispričao kako je ubio i iseckao na komade Živojina.

- Ne mogu opisati koliko se kajem zbog onog što sam učinio, moj život se pretvorio u pakao od kada sam počeo da uzimam heroin, droga je uzrok ovog zla. Odgovor sada tražim u molitvama - rekao je Munćan tada pred sudijom.

Ovaj zločin je otkriven kada je posle istrage u "EFG Eurobanci" utvrđeno da je neko falsifikovanim potpisom sa računa deviznog štediše Živojina podigao 10.000 evra. Tada je klupko počelo da se odmotava, jer službenici banke nisu pronašli Živojina u stanu u Ulici Vase Stajića u centru Novog Sada, pa su obavestili policiju. Munćan je odmah suspendovan sa posla.

Prema rečima Zoranovih kolega, on je bio referent za štednju i imao je pristup podacima o štedišama. Najpre je našao podatke o deviznim štedišama sa većim ulozima, a onda je proveravao ko od njih živi sam. Posle nekoliko meseci "istraživanja", izbor je pao na Živojina, penzionisanog radnika Privredne komore koji već godinama živi sam u jednom stanu u Novom Sadu. Zoran je upoznao starca koji je dolazio u banku i saznao da nema decu i rodbinu, kao i da mu je nedavno umrla prijateljica sa kojom je živeo.

Krajem februara 2007. godine uradio je lažnu dokumentaciju i angažovao prijatelja da u banci falsifikovanim ovlašćenjem podigne novac. Nesrećnog Živojina zvao je 9. marta 2007. godine da dođe u njegov stan, gde ga je udavio.

Nakon ubistva Zoran Mućan je kupio nož, sekiru, testeru i ručni cirkular, kojima je isekao telo na više delova i upakovao ga u najlonske vreće. Neke je bacio u kontejner ispred svoje zgrade, a ostale je spakovao u automobil, te ih je odvezao i bacio u kontejnere. Glavu je držao ceo dan na terasi, a sledećeg dana se odvezao do Valjeva, gde ju je bacio u kontejner.

Delove tela razbacao je po deponijama u Novom Sadu, Kikindi, Zrenjaninu, Somboru i Beogradu. Radnici gradske čistoće u Novom Sadu pronašli su ljudske noge, ali od tada drugih tragova o žrtvi i ubici nije bilo.

(M. S. / Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    25. mart 2013 | 13:01

    E moj bosnjak,bivsi srbine,pa muslimane...kakve to sad ima veze sa ovim?

  • mihajlo 1974

    25. mart 2013 | 13:02

    Ma sta mi rece?A zar balije nemaju svoje balijsje avaze ,sta trazis ovde?A vi ste sveci .Vezali ste zastave sa ustasama 90-91.Oko srebrenice pobili oko 3200 srpskog naroda od 92 -95. pa kad smo vas stisli jaukali ste citavom svijetu ,uvijek ste cekali ko je bolan jaci da mu se priklonite,balava stoka bila i ostala,pokrstenici bez karaktera i obraza

  • Niki

    25. mart 2013 | 13:17

    Ako je neko klao onda ste vi to novonastali bosnjaci zajedno sa arapskom bagrom, pa ste cak i svoje da bi postigli ciljeve. Drugo nije to bosna nego BiH, ako to tvoj Mali mozak moze da shvati. Sada je BiH i RS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA