IZDRŽITE: Pravo proleće počinje krajem marta!

Do pravog proleća treba da "preživimo" još jedan nalet snega i nekoliko hladnih dana, a već 4. i 5. aprila temperature će stići i do 20 stepeni Celzijusove skale

  • 0

SREĆA, SREĆA, RADOST! Toplo vreme i porast temperatura, uz smanjenje padavina, Srbiju očekuju krajem marta, dok bi već tokom prve nedelje aprila živa u termometru trebalo da stigne do 20 podeljka.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jesen, koja je "zalutala" u ovo proleće, trajaće do četvrtka, 28. marta. Do tada, temperature neće prelaziti 10 stepeni, dok se u utorak, 26. marta, u većem delu zemlje očekuje i sneg! Jutarnje temperature biće, u zavisnosti od toga da li se radi o planinskom ili nižem predelu Srbije, između minus 4 i četiri stepena iznad nule.

Maksimalne očekivane temperature su između 0 i 10 stepeni.

Već u petak, 29. marta, temperature će početi da rastu da bi narednog dana, u najvećem delu zemlje, maksimalne dnevne temperature bile dvocifrene. U četvrtak i petak, 4. i 5. aprila, termometarska živa stići će i do 20 stepeni.

Međutim, kako je objavljeno na sajtu RHMZ, sneg na planinama, posebno na Kopaoniku, padaće do polovine aprila.

U Beogradu i široj okolini predviđa se aprilska srednja minimalna temperatura vazduha od 8,3 stepena, dok bi srednja maksimalna temperatura vazduha trebalo da bude 18,3 stepena Celzijusove skale. Srednja količina padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 2 mm na severu do 8 mm na jugozapadu zemlje u odnosu na višegodišnji prosek.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA