Brejvik nije otišao na pogreb majke

Brejvik je zatražio da mu se dozvoli da izađe iz zatvora kako bi prisustvovao pogrebu Venke Bering (66), koja je u petak umrla posle duže bolesti, preneo je Rojters saopštenje uprave u zatvoru

  • 0

Norveškom masovnom ubici Andersu Beringu Brejviku, koji služi 21-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva 77 ljudi, nije dozvoljeno da prisustvuje majčinoj sahrani.

Brejvik je zatražio da mu se dozvoli da izađe iz zatvora kako bi prisustvovao pogrebu Venke Bering (66), koja je u petak umrla posle duže bolesti, preneo je Rojters saopštenje uprave u zatvoru.

Ona je bila jedna od poslednjih osoba koje su ostale bliske s njim i na suđenju je odbila da svedoči protiv sina, koga je psihijatrima opisala kao "ljubaznog i brižnog" mladića.

Brejvik, norveški ekstremni desničar i žestoki protivnik islama, koji je smatrao da vladajuća Radnička partija pomaže muslimanima da preuzmu zemlju, izveo je 22. jula 2011. godine bombaški napad na zgradu vlade u Oslu, u kojem je poginulo osam ljudi.

Potom je iz automatskog oružja otvorio na obližnjem ostrvu Utoji vatru na mlade u letnjem kampu i ubio 69 ljudi.

Brejvik (34) priznao je na suđenju odgovornost za ubistva i osuđen je na maksimalnu kaznu od 21 godine zatvora.

(I. M. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA