RTL: Diskriminatorne odluke

Predsednik uprave ove televizije u Hrvatskoj optužio Veće za elektronske medije za diskriminaciju i pristrasnost

  • 0

Predsednik uprave RTL-a Hrvatske Johanes Cil je optužio Veću za elektronske medije (VEM) za "diskriminatorne i pristrasne odluke" na štetu RTL-a i najavio da će se boriti za očuvanje budućnosti te televizije, ulaganja i radna mesta, za nezavisnost medija i uredničku slobodu.

Predsednik uprave RTL-a je u otvorenom pismu podsetio da su pre dve sedmice od VEM-a dobili upozorenje da ne smeju prikazati srpski film bez prevoda na hrvatski jezik, i ukazao da u poslednjih 10 godina nijedna televizija, filmski distributer i bilo koja druga kulturna institucija nije to učinila, niti je upozorena da to učini, prenela je agencija HINA.

Cil se zato pita šta se promenilo u zakonodavstvu i tumačenju zakona i zašto je RTL prva i jedina televizija koja je dobila takvo upozorenje, ako se takav sadržaj godinama prikazivao na svim televizijama.

Na RTL-u smatraju kako je reč samo o jednoj od mnogih "diskriminatornih i pristrasnih odluka" koje je VEM doneo protiv njih.

Tvrde da im je VEM poslednjih nekoliko godina slao opomene zbog programa, koje su oni i druge televizijske kuće već godinama pre toga emitovale bez prigovora.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA