KURŠUMLIJA: Narod na kazanu, a gradonačelnik kupio auto od 25.800 evra!

- Nije ista košulja od 100 dinara i ona koja je skuplja. Mi smo smanjili troškove. Ukinuli smo 13. platu i razne dnevnice, a samo na osnovu toga smo mogli da kupimo četiri "mazde" - izjavio je Rodoljub Vidić, gradonačelnik Kuršumlije

  • 11

Gradonačelnik Koršumlije, jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji, Rodoljub Vidić, počastio je sebe iz opštinske kase automobilom kakav ne mogu sebi da priušte njegove kolege iz mnogo bogatijih delova naše zemlje.

Vidić, koji je kadar SNS-a, kaže da je kupovina "mazde 6" od 25. 800 evra bila neophodna i hitna, dok u centrali SNS-a ne misle tako i ističu da je reč o bahatom i neodgovornom potezu. Kako kažu u vrhu stranke, u njihovom timu ne može biti onaj ko ne sledi primer Aleksandra Vučića, koji se vozi "škodom" starom osam godina.

Vidić, koji je u ljubimca na četiri točka uložio oko stotinu prosečnih plata svojih sugrađana, od kojih mnogi zavise od socijalne pomoći, opravdanje za kupovinu luksuznog "japanca" pravda zastarelošću voznog parka opštine.

- Službeni "pežo" je star 12 godina i prešao je 610.000 kilometara, a počeli su i učestali kvarovi. Zato je bila neophodna kupovina novog vozila. Nije ista košulja od 100 dinara i ona koja je skuplja. Mi smo smanjili troškove. Ukinuli smo 13. platu i razne dnevnice, a samo na osnovu toga smo mogli da kupimo četiri "mazde" - izjavio je Vidić.

Međutim, Igor Mirović, potpredsednik SNS-a, navodi da kupovina nije bila neophodna nego je bahata i neodgovorna.

- Glavni odbor naše stranke, koji bi trebalo da se održi narednih dana, uputiće jasnu poruku svim nosiocima javnih funkcija da se bahatost neće tolerisati. Službeno vozilo Aleksandra Vučića je staro osam godina, a moje osam ili devet godina. Ko ne sledi naš primer, ne može da bude u našem timu - rekao je Mirović.

(I. M. / Izvor: Alo)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dačo

    29. mart 2013 | 00:14

    Nek' puknu dušmani... :)

  • Iggy

    29. mart 2013 | 01:03

    A pa nek pitaju i svog pulena iz Uzica, gradonacelnika, i on se ponovio novom Skodo SuperB

  • Dule

    29. mart 2013 | 10:43

    Srbija bato Srbija dok jedni crkavaju od gladi drugi se na njihov teret luksuziraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA