RUSIJA: Službenici zatvora ukrali 41 milion evra!

Zvaničnici FSIN nisu organizovali tender za nabavku elektronskih narukvica, naručili su veći broj narukvica od potrebnog i prikazali su veću cenu po naručenom komadu od realne

  • 0

Zvaničnici Federalne službe za sprovođenje kazni (FSIN) osumnjičeni su da su protivzakonito stekli 1,6 milijardi rubalja (41,3 miliona evra) prilikom zaključivanja ugovora o nabavci elektronskih narukvica za osuđenike.

Portparol moskovskog odeljenja Ruskog istražnog komiteta Sergej Stukalov rekao je za Interfaks da je trošak za nabavku elektronskih narukvica i određene elektornske opreme za njihovo praćenje uvećan za 1,65 milijardi rubalja, za koliko je oštećena država.

On je rekao i da zvaničnici FSIN nisu organizovali tender za nabavku elektronskih narukvica, da su naručili veći broj narukvica od potrebnog i da su prikazali veću cenu po naručenom komadu od realne.

Kupljeno je 23.900 monitora, a korišćeno je samo 9.375, dok većina elektronskih narukvica nije imala delove neophodne da mogu da budu praćene kroz sistem GLONAS S, rusku verziju GPS.

Za sada nisu objavljena imena zvaničnika osumnjičenih da su učestvovali u ovoj prevari.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA